Értitek ezt a hajcihőt?

Posted by
Perintfalvi Rita
> KEDVES JUDIT, NINCSEN AZZAL BAJ, HA AZ EMBER LÁNYA LESZBIKUS VAGY ÉPPEN BISZEX!
Én most tényleg szeretném megvigasztalni Varga Judit igazságügyminisztert. Nagyon felháborította szegényt, hogy az Ördög ügyvédje FB-oldal állítása szerint a miniszter asszony a „nőket is szereti”. Varga feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt, sőt saját FB oldalán így értékelte a kijelentést: „nőként és családanyaként is próbálnak valótlan állításokkal nyilvánosan megalázni”. No, akkor ehhez lenne némi kommentárom nekem is!
Én nem állítom, hogy Varga Judit leszbikus, avagy biszex. Semmit nem állítok a szexuális orientációjáról, nem találkoztam még vele személyesen, nem partiztunk együtt, hogy erről bármilyen benyomásom lehetne. De ezzel a kijelentésével nekem akkor is hatalmas problémám van, ha a miniszter asszony történetesen 100% heteró.
Bár ugye, ha a kérdést pusztán tudományosan néznénk, akkor semmi különleges nem lenne abban, hogy egy nőnek van homoszexuális kalandja is. Lehet, hogy csak az életben egyszer. Gondolok itt most Kinsey Alfred elhíresült kutatására, ami az embereket egy 0-tól 6-ig tartó skálán helyezte el, és kimutatta, hogy az 1-től 5-ig tartozó mezőbe kerülő emberek mindegyikének volt (hol csak alkalmi, hol ennél több, hol pedig rendszeres) biszexuális tapasztalata. Függetlenül attól, hogy az illetőnek milyen volt az szexuális orientációja. Kinsey mérése szerint azok az emberek vannak a legkevesebben, akiknek egész életükben kizárólagosan csak heteroszexuális vagy homoszexuális kalandjuk volt. Jójó, azóta ezt a kutatást már pontosították (Klein-skláa, Strom-skála), de mégis az alapmegállapítások nem változtak.
Szóval semmi rendhagyó nem lenne abban, ha ez így lenne Varga Judit esetében is. Nem állítom, persze hogy ez így van. De ha így lenne, nem lenne rendkívüli, sőt! Viszont az már nem ennyire érthető számomra, hogy miért írja Varga azt, hogy egy ilyen állítás „megaláz egy nőt nőként és családanyaként”. Ezt úgy érti Varga, hogy leszbikus vagy biszexuális nőnek lenni megalázó dolog? Ha ezt így érzi ebben országban, amit még mindig Magyarországnak hívnak, bár már nagyon régóta Abszurdisztánnak tűnik, akkor vajon ki ezért a felelős? Nem éppen a Fidesz kormányzat? És konkrétan nem ő maga, aki benyújtotta azokat az Alaptörvénymódosításokat, amelyek súlyosan csorbították idehaza az LMBT-emberek jogait? Nem éppen ez a kormányzat folytat egyre agresszívabb kampányt a szexuális kisebbségek ellen? Ezért megalázó számára az, ha valaki egy ilyen kijelentést tesz róla? Ha így van, akkor ennek ő maga az oka!
Én nem is értem, mire fel ez a nagy felháborodás. Nemrégiben a Magyar Nemzet hasábjain épp ennek a kormányzatnak az egyik agyatlan, bérfirkásza, név szerint Bayer Zsolt írta meg rólam, hogy „látens homokos” vagyok. Meg, hogy miközben a férjemmel szexelek, végig egy nőre gondolok. Én is mondhatnám, hogy milyen megalázó ez rám nézve, főként nőként és még inkább teológusnőként! Minek pörgeti az agyát Bayer Zsolt egy teológusnő szexuális életén? Szóval ne játsszuk el legalább azt, hogy a jobboldal nem ugyanezt műveli! Amúgy pedig tényleg nem értem, hogy mi baj van azzal, ha valaki leszbikus, illetve biszexuális. Akkor is ezt üzentem vissza Bayernek és most is csak ezt tudom ismételni, az ember fogadja el a saját vágyait! Minden baj a megjátszásból, az álszentségből, a kettős életből és az elfojtásból fakad. Még az egyházon belüli szexuális bántalmazások hátterében is ez áll.
Szóval szerintem nem kellene egy miniszernek olyasmivel előhozakodnia, hogy „nőként megalázó” az a kijelentés, ha valaki „a nőket is szereti”. Mert ebben a kijelentésben semmi megalázó nincsen! Az pedig, hogy a családanya megalázása hogyan jön ide, végképp nem értem. Mi köze a szexuális életnek bárki szülői mivoltához? Vagy mi köze a szexuális orientációnak ahhoz, hogy ki mennyire jó szülő?
Ti értitek ezt az egész hajcihőt?