A Kutyapárt gyenge vicc, de világos melyik kapura játszik

Posted by
Andor Mihály
>Ha valakinek még a 2018-as választások után sem volt világos, hogy a Kutyapárt melyik kapura játszik, akkor most egyértelmű bizonyítékot kapott.
Márki-Zay befutó listás helyet ajánlott a Kutyapártnak, ha cserébe vállalják, hogy nem indulnak jövőre a választásokon. Elutasították az ajánlatot. Ebből kiderül, hogy nem az fontos nekik igazán, hogy legyen képviselőjük a parlamentben, hanem az, hogy ne veszítsen a Fidesz. Az ajánlatra Kovács Gergely egy elfogadhatatlan ajánlattal válaszolt, amiről maga is pontosan tudja, hogy abszurd: „Ha Márki-Zay Péter abban kérne segítséget tőlünk, hogy szeretne a Jobbik, az MSZP és a DK nélkül valamit kezdeni, abban nyilván szívesen segítenénk, de szerintem nincs ebben a helyzetben, hogy ezt megtehetné.” Vagyis ha Márki Zay felrúgná az összefogást, amelynek a támogatottsága a teljes népesség körében körülbelül 45%, akkor a 2 %-os Kutyapárt hajlandó lenne őt támogatni. Igaz, hogy a Kutyapárt egy viccpárt, de ez még viccnek is gyenge.
Az viszont nem vicc, hogy a Kutyapártnak annyi jelöltje van, hogy önálló listát állíthat. Lehet, hogy a Kutyapártra leadott szavazatok nagyon fognak hiányozni az ellenzéknek a győzelemhez (vagy a kétharmadhoz). Ha annyian dőlnek be a jópofa, vicces Kovács Gergelynek, mint eddig, akkor azt a 2%-ot nagyon meg fogja neki köszönni Orbán Viktor.