Volt egyszer egy baltás gyilkos

Posted by
Gábor György
>Semjén Zsolt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó Ars Sacra Fesztivál keretében megnyitott egy kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban, amelynek anyaga napjaink keresztényüldözését dolgozza fel.
Semjén szóba hozta az európai keresztényüldözéseket is, s ezt nagyon helyesen tette.
A kiállítás bizonyára bemutatta azt az esetet, amikor egy európai főváros kellős közepén egy azeri muszlim katona előre megfontolt szándékkal, aljas indokból és különös kegyetlenséggel lemészárolt egy erre a célra beszerzett baltával, annak vallása és nemzeti hovatartozása okán egy örmény keresztény katonát. S bizonyára a kiállítás élményszerűen törekszik közel hozni a látogatókhoz azt, amikor ennek az európai országnak az állami vezetése, a legfőbb helyről érkezett utasításnak megfelelően kiadta a keresztény katonát szabályosan feldaraboló kegyetlen gyilkost saját hazájának, ahol azonmód előléptették és muszlim nemzeti hősként magasztalják azóta is.
És az alapos dokumentációra építő kiállítás bizonyára beszámol arról a pénzmozgásról is, amely a szadista gyilkos kiadatását követte.
Címkép: Safarov az azeri baltás gyilkos