Foci, bűn, halál – a Katzenbach krimi

Posted by

(Hírösszefoglaló)
>A Fővárosi Főügyészség indítványozta a Katzenbach Imre egykori MTK-s focista meggyilkolása miatt kedden elfogott három férfi letartóztatását – közölte az ügyészség a közleményében.
A rendőrség kedden arról számolt be, hogy a Terrorelhárítási Központ közreműködésével végrehajtott akcióban Budapesten és Gyömrőn három embert vettek őrizetbe: a 49 éves Sz. Lajost és az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével, harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót mint felbujtót gyanúsították meg.
A kedd hajnalban elfogott három gyanúsított egyike – mint tegnapi cikkünkben is megírtuk – a rapper Curtis testvére, Sz. Lajos. A hvg.hu úgy tudja, hogy egy másik gyanúsított, L. István az újpesti éjszakai élet ikonikus figurája, akit Jampi becenéven ismernek az éjszakai életben. Az ügyészség a közleményében azt írta, hogy a megalapozott gyanú szerint egy 51 éves férfi 2009 augusztusában megbízott egy – jelenleg jogerős szabadságvesztés büntetést töltő – 50 éves férfit (H. Attilát) Katzenbach Imre megölésével.
Az 50 éves férfi a megbízást elfogadta, majd 

Curtis bátyja Sz. Lajos a világhírú focistát, Ronaldinhot kiséri

2009 szeptemberében a sértettet Baranyajenő térségébe vitte, ahol „az elkövetésbe bevont két  társa – anyagi haszon ígéretéért cserébe – megölte a volt labdarúgót. „
A Blikk. A lap értesülései szerint az egyik biztonsági cég három munkatársát fogta el a rendőrség. Az egyik gyanúsítottat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről vezették el, a másik két embert saját otthonukban vették őrizetbe. Lapértesülés szerint egyikük Széki Attila, azaz Curtis testvére, Sz. Lajos. Az akcióban részt vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárító Központ is. Sz. Lajost és L. Istvánt a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják, harmadik társukat, H. Lászlót pedig felbujtással − közölte a Nyomozó Iroda tegnap.  A Blikk arról ír, hogy Sz. Lajos egy biztonsági szolgálat tagjaként dolgozott. Munkájához tartozott, hogy világsztárokat kísérjen budapesti látogatásuk alkalmával. Többek között láthatták őt Terence Hill, Ronaldinho és Puyol mellett is. Curtis egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.
Curtis legidősebb testvére igazi kemény legény volt. Már fiatalon rettegésben tartotta a lakótelepet, ahol ő és fiatalabb fivérei voltak a „falkavezérek”. Címüket erőszakkal szerezték meg és azzal is tartották meg sokáig. A fiatalabb testvérek nem csak felnéztek, de mindenben követték is Lajost, még akkor is, ha az út nem volt éppen egyenes, vagy balhémentes. Curtis alig volt tíz éves, amikor megértette, testvéreitől retteg az egész kerület. „Ott szembesültem először azzal, hogy milyen „Kisszékinek” lenni, hogy ez valóságos rangot jelentett arrafelé. Senki nem mert nemhogy bántani, de még csak csúnyán sem nézni rám, hiszen a bátyáimtól az egész környék rettegett. Ők fiatalon elég sokat balhéztak, ismerték a helyi éjszakát – lassan a részesei is lettek” – írta a rapper a 2015-ben megjelent Csibészbiblia című önéletrajzi könyvében.
Aznap fogta el a TEK a korábbi MTK-focista, Katzenbach Imre halálával összefüggésbe hozott három személyt, köztük Curtis testvérét, miután a gyilkossággal gyanúsított negyedik férfit, a gazdasági bűncselekmények miatt a szombathelyi börtönben ülő H. Attilát Budapestre szállították. Lehet, hogy összefüggés van a két eset között?
A PestiSrácok.hu információi szerint Katzenbach Imre,az MTK egykori labdarúgója különböző gazdasági bűncselekményekben vett részt strómanként, majd a főnökei 500 millió forintjával meglépett, és meg is zsarolta őket azzal, hogy vagy benyelik a pénz eltulajdonítását, vagy kipakol hatóságoknak. A portál úgy tudja, a 2009-ben eltűnt  közeli barátja volt H. Attilának, ezért a sportoló semmire sem gyanakodott, amikor meghívást kapott a vadászbirtokára. A pörköltfőzés és pálinkázás azonban elmaradt, ugyanis H. László megbízására H. Attila kiadta a parancsot a sportoló likvidálására. H. Attila jelenleg is a 4,5 éves szabadságvesztését tölti gazdasági bűncselekmények miatt. A szombathelyi börtönből a fővárosba szállították, és fura módon éppen azon a napon kapták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai H. Lászlót és Curtis testvérét, Sz. Lajost, valamint L. Istvánt. A Borsnak arról beszélt az egyik barát, nem kizárt, hogy a férfi vádalkut köthetett, ezért lehet egyezés a két eset között.
A drámai történet azonban nem is a focistáé, hanem a feleségéé, Tündéé, aki férje eltűnésekor éveken át várta haza a focistát. A nő remélte, hogy Imre külföldre menekült a Eclipse-ügyként elhíresült többmilliárdos pénzmosási és adócsalási ügye miatt, azonban évek teltek el. Az aggódó asszonynak a nehéz időszakban Imre egyik barátja és korábbi üzlettársa, H. Attila segített, akivel a kapcsolat egy idő után elmélyült, és szerelem alakult ki közöttük. A páros 2013-ban össze is házasodott Kaposváron.
Aztá  Tünde tavaly megtudta, hogy volt férjét meggyilkolták, a tettes pedig az új férje, aki gazdasági bűncselekmények miatt került rácsok mögé. Attila egyik volt osztálytársa, jó barátja a lapnak elárulta, hogy miután Tünde hozzáment Attilához, Gödrén, a férfi vadászbirtokán telepedtek le, a nő pedig a mai napig ott él. Ez az a vadászbirtok, ahova H. Attila a labdarugót elcsalta.Nem sokkal messzebb találták meg Imre holttestét. “Egy ideig Imre lánya, Dia is ideköltözött” – mondta a lapnak Beke Ferenc, a birtok gondnoka, aki azt is hozzátette, hogy számára is furcsa, hogy Tünde Attilához ment hozzá, de róla nem tudja elképzelni, hogy gyilkolt volna.
Összesen 165 alkalommal játszott az MTK színeiben, kétszer nyert bajnoki aranyat, egyszer Magyar Kupát, hat évig Görögországban légióskodott, majd alacsonyabb osztályú magyar együttesekben dolgozott játékos-edzőként a az eltűnése idején  48 éves Katzenbach Imre. Az APEH feketelistáján is szereplő egykori labdarúgót nagy összegű pénzmosással és adócsalással vádolják, évekkel ezelőtt körözést adtak ki ellene. 2009 tavaszán váratlanul eltűnt, de szeptemberben visszatért, ám két héttel később újfent nyoma veszett. Miután csapot-papot hátrahagyva eltűnt 500 millió forinttal, egyesek már akkor azt terjesztették, hogy az alvilág eltette láb alól. A korábbi labdarúgó egy építőipari cég ügyvezetőjeként maga is részt vett az Eclipse informatikai vállalat állami pályázatokon nyert pénzeinek tisztára mosásában. Az összehangoltan működő bűnszövetkezet tízmilliárd forintot számolt el hamis számlákkal, hárommilliárdos adótartozást hagyva maga mögött. 

Címkép: Curtis testvérét elfogják Ferihegyen