Az oltás jutalma

Posted by

Kardos András
>Muszáj: Fekete-Győr András azzal lepte meg a választóit, sőt az egész országot, hogy az oltakozásért fejenként mindenki kapjon százezer forintot Ez akkora nonszensz, hogy sem a bekerülési költségeket.nem vagyok hajlandó kiszámolni, sem abba belemenni, hogy azzal kezdjek el érvelni, hogy minek is kéne Mészáros oligarcha úrnak még plusz százezrecske.
Hanem, hogy egy ellenzéki párt még csak populistának sem mondható agyrémmel álljon elő, hogy összekeverje a pandémia elleni oltást gazdasági, szociális és egyéb dimenziókkal, ez nem csak képtelenség, hanem egyenesen a választók oltáson keresztüli bevonási kísérlete. Oltani persze kell, meg kell győzni mindenkit erről, akit csak lehet. De könyörgöm: nem „megvásárolni” kell, még ötlet szintjén sem a nép egészségét.
Ez egyfelől etikai képtelenség, másfelől igazságtalan is, továbbá az össze nem tartozó dimenziók összekeverése. Hiszen a szegénységen társadalmi programokkal kell segíteni, és persze nem azt csinálni ami ma zajlik, de teljesen kitekerve a járvány és az ország helyzetét, egybecsúsztatni két-három össze nem tartozó dimenziót, ez aztán sehova sem vezet. Nem „megjutalmazni” kell az oltásért az embereket, hanem meg kell győzni őket arról, hogy mindenkinek, így az egész közösségnek érdeke az átoltottság. Kampányoljon emellett a Momentum, másfelől dolgozza ki (persze ne külön, hanem az egész ellenzék együttesen), hogy miként lehetne a rászorultaknak ebben a mai világban segíteni, de gazdasági és szociális alapon, és nem a járvány ürügyén.
Miben különbözik ez az ötlet attól, hogy mindenki, aki télen télikabátot hord, az kapjon ezért naponta teszem ötvenezer forintot?!