Victor Wurst

Posted by
Gaál Péter
>Aquila non captat muscas
Tegnap egy kedves úriember mutatott nekem egy képet. Egy felvágott kutyaszalámi volt rajta, Orbán Viktor arcképével.
Mármost, drága ellenzéki felebarátaim. Mielőtt jót vidulnánk az ilyesmiken, hogy ez milyen vicces. Egyáltalán nem vicces, hanem szánalmas, ugyanis NEM Orbán Viktort minősíti, hanem azokat, akik erre a szintre süllyednek. Silány, mint aki kitalálta. Mint annak a véleménye SAJÁT MAGÁRÓL, aki kitalálta, ugyanis – képzeljék – MINDEGY, hogy valaki kit tart ellenségnek, és kit tart barátnak. Azért mindegy, mert ezekkel a gesztusokkal, ha pro, ha kontra, azt a szintet adja vissza, amelyen Ő barátkozik vagy küzd velük, summa summarum: AMELYRE SAJÁT MAGÁT IS HELYEZI.
A SAJÁT játékteréről beszél. Arról, amelyen Ő játszik, lényegtelen, hogy mit és kikkel. Ugyanaz a felállás, mint amikor valaki a régi barátját-barátnőjét-férjét-feleségét kezdi szapulni. Itt még jobban látszik, tudniillik a köpködést a falatozás előzte meg.
A sas nem kapkod legyek után.
***
Egyébként ezt a fajta wurstot az osztrákok találták ki, és az európai dalverseny győztesének, Conchista Wurstnak arcát tették a szalámira. Az ő estében ebben nem volt sértés, hiszen ő választott ilyen művésznevet.