Tíz mondat Jézusról

Posted by

Jézust előbb keresztre feszítették, majd – mivel így sem tudták legyőzni – imádni kezdték. (Szent-Iványi István SZDSZ-politikus, Új Magyarország, 1991. május 15.)
Külön is kérném, hogy ne azonosítsanak Jézussal. (Kovács Ákos rockénekes, Békés Megyei Nap, 2001. május 22.)
Nekem Jézus baloldali volt. Ha úgy tetszik, szociálisan érzékeny. (Szécsi Magda költő, Népszabadság, 2001. október 1.)
Jézust is idézőjelbe tette a két lator. (Szív Ernő tárcaíró, Délmagyarország, 2002. december 21.)
Karácsonykor legalább a Jézuska közelében ne képzeljük magunkat istennek. (Kállai Ferenc színész, Népszava, 2002. december 24.)
Jézus Krisztus baloldali volt, a katolikus egyház meg jobb. (Hobo – Földes László rocker, Heti Válasz, 2008. szeptember 18.)
A végelszámolásnál a Jézus nevű zsidó fiú közbenjárására lesz szükség ahhoz, hogy Isten szóba álljon a keresztényekkel is. (Iványi Gábor metodista lelkész, Vas Népe, 2012. december 5.)
Jézus tanítványai számára még az volt a kérdés, hogy egy nem zsidó lehet-e keresztény. (Röhrig Géza költő, a Saul fia című film főszereplője, RTL II., 2015. május 29.)
A Jézus Krisztus-effektus: ma minden vezető keres magának egy bűnbakot, és azt megfeszítteti. (Szendrei József volt válogatott labdarúgó a magyar fociról, Válasz.hu, 2018. július 16.)
Közeleg az idő, amikor Jézus Krisztusról kiderítik, hogy Soros-ügynök. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, 2020. február 28.)

Szerkesztette: Zöldi László