Rendőr-tanítás

Posted by

Konok Péter
> Tömegestől jelentkeznek a tanárok az új, rendőrségitanári posztokra.
A legfrissebb rendelkezések szerint országosan mintegy 500 rendőrőrsön tanárok teljesítenek szolgálatot, akiknek feladata a szabatos beszéd, a pontos számolás és a vizuális esztétika feletti őrködés lesz; ennek érdekében szükség esetén akár arányos kultúrkényszert is alkalmazhatnak.
Az első benyomások többnyire kedvezőek.
A kispocsaji őrsön Kovácsné Aranka, magyar nyelv- és irodalomszakos tanár sikerrel megtanította B. Lajos Béla törzszászlós, körzeti megbízottnak a „Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot” sort Vörösmarty Vén cigány című verséből.
Egy budapesti őrsön a szolgálatban lévő rendőrök Smuccer Alajosné (Dezső bácsi) ének- és zenetanár vezényletével kánonban Adyt kardaloltak: „Ha van Isten, ne könyörüljön rajta: Veréshez szokott fajta, Cigány-népek langy szívű sihederje, Verje csak, verje, verje.”
A felmérések szerint kevésbé népszerűek a matematikatanárok. Ők időnként kénytelenek a logarléchez nyúlni, hogy a rendőri állományt rávegyék a harmadfokú differenciálszámítási paleostatisztikai halmazfüggvények deriválására. – Ezzel csattanós választ adtunk Soros Györgynek – mutatott rá Gulyás Gergely kormányszóvivő. – Amint arra a karatén idején rájöttünk, a tanárok korábban csak az iskolákban unatkoztak. Most végre hasznos rendvédelmi tevékenységet végeznek.
– Nagyon örülök a sikernek – nyilatkozta a meghatottságtól szipogva dr. Kásler Miklós emberforrásminiszter, aki Felcsúton egy salakos és egy füves pedagógusi életpályát avatott. – Ezzel sikerült végre a közmondásosan nagyszerű magyar pedagógusok megbecsültségét heti 168 órára növelnünk.