Pénzért. Rengeteg közpénzért

Posted by

Jó reggelt kívánok mindenkinek a lánctalpakon dübörgő Abszurdisztán(iá)ban! Németh Szilárd tegnapi huszáros-katonás, gépkarabélyos, magyar virtusos felvonulása nyakon öntve a királyi palota Karmelita kolostor erkélyén rollerező miniszterelnöki onokával és az ő megőrzésével (értsd: nekünk már csak ilyen közülünk való királyunk van, aki pesztrálja az onokát, ameddig a szülők keccsölnek), nekem megadta a kegyelemdöfést. Ennek ellenére a fogyatkozó energiám, türelmem és a józan eszem maradványaiba kapaszkodva megpróbálom összefoglalni ezt az egy irányba hömpölygő, groteszk, szürreális, disztópikus elmebajt. Amit szépen, arányosan minden áldott napra igazságosan elosztva adagolnak bele az arcunkba, hogy örüljünk.

Azt már a kiváló, mélyen humanista Anatole France óta tudjuk, hogy az emberiségnek szüksége van igazságra, ennél nagyobb szüksége csak arra a hazugságra van, amely hizeleg neki, vigasztalja és végtelenül reményeket kelt benne. Hazugság nélkül az emberiség elpusztulna kétségbeesésében és szomorúságában”. Nem kétlem, hogy ha ez az ember ma Magyarországon élne, gondolkodna, alkotna és próbálná meg ugyanazt gondolni és cselekedni, amit Franciaországban több mint 100 évvel ezelőtt, akkor a Soros-bérencekek, hazaárulók, karakterileg legyilkolandók sorsa jutna neki is. Ahogy a NER évtizedes műsorát, a nettó propagandakormányzás csapásvonalait szemlélem, magam sem mondhattam volna szebben, hiszen pontosan ennek az evidenciának a felismeréséből épült ekkorára a hatalom. Az ilyen egyenruhás erődemonstrációkból és rendészeti izmozásokból, az ezeréves, utólag a jelenhez fércelt dicső magyar múlt állandó felemlegetéséből, véget nem érő harcokban álló mimagyarok felsőbbrendűségéről szóló, plakátokról ordító, giccses-ragacsos andalító mézesmázokról. Az még soha nem derült ki, hogy amennyiben olyan nagyon különlegesek vagyunk, ha a magyar gógyinak, a magyar emberek plakátokra apllikált életfelfogásának párja nincs, akkor mi a fenéért kell állandóan megvédeni. Miért nem áll meg a saját lábán, és miért kell a fél világot folyamatosan gyűlölni, és epével lehányni ahhoz, hogy valakinek érezhessük magunkat?

Szóvalhogy miközben tegnap hangosan-zajosan megünnepelték, hogy 171 éve a magyar honvédek bevették Buda várát, egyúttal fel is számolták a tranzitzónákat, pedig Európai Unió Bíróságának ítélete sehol nem írja, hogy be kell zárni ezeket, ellenben azt igen, hogy a jogszerűtlen állapotokat kell megszüntetni. Mivel azonban a jogszerűtlen állapotok megszüntetése nem lenne összeegyeztethető szabadságharcos mimagyarok vezérének hatalmi őrületével, akkor inkább pusztuljanak. Olvasom a közpénzből kitartott pártmédia egyik lincshangulat fenntartásáért felelős bugyrában az idevágó epeokádást:

Nem ízlett az ingyenkaja a tranzitzónánkban? Akkor tiplizzél vissza oda, ahonnan jöttél! Magyarország zokog: bezártuk tranzitzónáinkat. Mindannyiunk szívén gondfátyol ül, amiért mától nem etethetjük, itathatjuk évi több százmillió adóforintból az ide tévedt tálib békeimámokat, nem kvártélyozhatjuk el a szende Iszlám Állam-harcosokat, szudáni agysebész-hordákat. Pedig szívesen csináltuk. Különösen, hogy olyan sok szeretetet kaptunk érte Gyuri bácsi itteni és brüsszeli sameszaitól… Mi sírunk, a Helsinki Bizottság viszont ünnepel (még), de csak azért, mert szegény hülyék nem tudják, amit mi…”

A pártállam rímfaragója megnyugodhat, amiért a gazdái nem éheztetik etetik tovább adóforintok százmillióiból a tálib hordákat. És örülhetnek az adófizetők is, hiszen a fenti és ahhoz hasonló napi szellemi-lelki drog- és méreganyag előállításában jeleskedő szolgaújság, amely egyetlen év alatt 11 helyreigazítási pert bukott el hazugságért, rágalmazásért, lejáratásért, amely egy gyerekpornós botránnyal csinált magának hírverést, amely főállásban gyaláz tolószékes embereket, melegeket, hajléktalanokat, civileket (mikor mi a megrendelés), 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást rak zsebre éppen. Hasonlóképpen jó helyen lesz másik 50 millió forint is a Szakács Árpád nevezetű véresszájú, zavart elméjű propagandistánál, akinek két éve nem frissülő portálját találta meg a NER feneketlen közpénzes zsákja. A nemzet legnagyobb, zsidóviccekben utazó szabadkőművesösszeesküvés-hívője, aki bármikor boldogan listázza a nemzet ellenségeit, eddig elhallgatott, a magyar identitással összefüggő anyagok publikálását fogja végezni, 50 millió forintért. És volt pofájuk a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) portálján megjelent, az Összművészeti Kollégiumnak a trianoni évfordulóhoz és a Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódó két meghívásos pályázatával összefüggésben leírni, hogy a jogszabályok szerint ez nem minősül állami támogatásnak. Hanem akkor minek minősül? Ki vette el a családi kasszából, a gyerekei szájától ezt a pénzt? Ha ez nem közpénz, akkor mi a közpénz, elvtársak?

Ha csak ahhoz a járványügyi vészhelyzet idején sportcsarnokra és határon túli programokra frissen megítélt, összesen 25,7 milliárdos tételhez, vagy Tiborcz István 2,3 milliárdos osztalékához, esetleg Mészárs Lőrinc Forbes-listás milliárdjaihoz viszonyítjuk, akkor ez a gyűlölködő propagandistákhoz hozzávágott 100 millió forint nem tétel. Ha viszont ahhoz viszonyítjuk, hogy a gyöngyöspatai szegregált romáknak megítélt azonos nagyságrendű összegből országos cigányellenes uszítást generáltak, akkor egyenesen tragikus. Nem azért, mert irigy görény vagyok, amiért a kollégáimmal mi ennyi pénzért éveket dolgozunk. Hanem azért, mert szépen kiviláglik belőle az a bizonyos  jobboldali morális fölény. Minél hangosabban gyűlölködik, uszít és hergel valaki, minél harsányabban utálja ki a nemzetből azokat, akik kilógnak az orbáni világból, minél mélyebbre ássa a nemzeti lövészárkokat, minél véresebb szájjal hörög és emberi méltóságukban, személyeskedve támadja azokat, akik nem úgy képzelték a rendet, ahogy a regnáló féldiktatúra, annál értékesebb. Vagyis a hatalom számára ez jelenti az értéket és az örök uralkodáshoz szükséges kötőanyagot, amit meg kell becsülni. Lehetőleg sok pénzzel, mert ingyen ezek sem ugatnának ilyen elszántsággal.

Az rendben van, hogy a közpénzzel tömött fideszes párttévében szardaraboknak, férgeknek, szarládáknak neveznek újságírókat, de egyenesen elismerés jár annak, aki feljelent, házmesterkedik, személyeskedik, mocskolódik, gúnyolódik, mások magánéletében kotorászik, fiatal lányok szoknyája alá fotóz, vagy nekiront akár a Kúriának is, ha a gazdának nem tetszik az ítélet. A legszebb az egészben az, hogy ezek a hazaszeretettől habzó Szakácsok és sakálmédiás rezsimszolgák ezek szerint akkor mégis pénzért szeretik a hazájukat. Ki gondolta volna, hogy nem önfeláldozásból rontanak rá a társadalom Orbánnal szemben álló felére? Ki gondolta volna?

Sokszor elhangzott, unalmas igazság, amivel persze nem sokra megyünk, de azért írjuk ide mégis: ezek nélkül a fideszes keménymagot állandó izgalomban és háborús pszichózisban tartó humanoidok nélkül nem düböröghetne ilyen magabiztosan az önkény. Simonkák pofájára és érdekei szerint módosított törvényekkel, hogy az elvtársak kedvükre szabadrabolhassanak. Az ellenzéki pártokat kivéreztető fideszes állami szervezetekkel, akiket az unokamegőrző félisten távvezérel a királyi palotájából.

Továbbá ezek nélkül a bármire kapható szolgák nélkül valószínűleg a Pesti úti idősotthon vezetőjét sem sikerült volna kicsinálni, de a napi lejáratások sikerrel jártak: Skultéti József saját kérésére távozik,  Nehogy elsikkadjon a lényeg: Karácsony Gergely eltaposása oltárán áldozták fel ezt az embert, kvázi a saját emberüket, akinek 2016-os kinevezése óta mindig elismerően értékelték a munkáját. Karácsony gyepálása miatt történt meg az, hogy a koronavírus-járvány idején ugyanazok az ellenőrök, akik korábban színvonalasnak ítélték a szakmai munkát, olyan hiányosságokról kezdtek jelentéseket írni, amelyeket korábban nem észleltek. Kiábrándító, egyben méltánytalan helyzetet teremtettek az ott dolgozók számára, azok a médiumok, amelyek „az ellátás részleteit nem ismerve, a jogszabályokkal nem törődve becsmérelték” az otthont. Tanulságos történet.

Már itt sem vagyok, csak annyit még, hogy a felcsúti istenség friss szónoklatában történelminek nevezte Kásler érdemeit és azt hazudta állította, hogy a baloldalon kívül mindenki összefogott Magyarországon, hát most megkapják a magukét, mert szégyenszemre kulloghatnak a kertek alatt. Egyelőre nincs több mondanivalóm. Köszönöm a figyelmet, minden jót!