Mi a magyar?

Posted by

Vakmajom
Valamilyen állami beszélőfej azt találta mondani, hogy az exportra termelő magyar író, tehát akinek globális horizontja van és a munkáit külföldön is el lehet adni, nem magyar író.
Nos, ezek szerint az a magyar tervező, akinek terveiből a világban házak, utak, hidak épülnek, nem magyar tervező.
Az a feltaláló, aki kiötli az új rubikkockát és eladható világszerte, nem magyar feltaláló. Az a doki, aki Dubaiban gyógyít, mert ott 10-szer annyit fizetnek és a szakmája legjobbja, az nem magyar doki. Az a magyar focista, aki topligákban játszik és nem az ugaron, nem magyar focista.
Az a magyar vállalkozó, aki világsikerre viszi a termékét, és a cégét is kitelepíti, mert itt ki akarják rabolni, nem magyar vállalkozó. Az a magyar befektető, aki külföldön fektet be, mert ott kiszámíthatóbb a szabályozás, nem magyar befektető.
Az a félmillió magyar munkavállaló, aki Európában él és dolgozik, mert van külföldön is hasznosítható tudása, amit ott jobban megfizetnek, nem magyar munkavállaló.
Szóval a magyar az valami olyan, ami a világban eladhatatlan, viszont alkalmassá tesz arra, hogy piaci teljesítmény nélkül, az adófizetők pénzén, az állam csecsén lógva osszad az észt ezerrel arról, hogy mi a magyar.