Odalent a nagyváros

Posted by

Szalonnázó
De most még kapaszkodik tíz körömmel. Hisz abban, hogy győzhet, visszaszerezheti az irányítást. Soha nem tudott igazán kivakarodni a csúti közegből. És soha nem tudta megbocsátani, hogy nem tud más lenni, mint aminek született. Budapest nem egy város, hanem egy jelkép. Az egyetemeivel, színházaival, múzeumaival, azzal az értelmiségi közeggel, ahová ő soha nem tudott betörni.
Pedig nem egyszerűen betörni akart, hanem vezetni akarta azt. Orbánnak soha nem elég, ha bejut valahová, ő ott – bárhol – mindig vezér akar lenni. Ha nem sikerül, akkor jön az, ami a kisszerű szarrágók jellemzője, ha a legkisebb hatalomhoz is hozzájutnak. A pitiáner bosszú.
A lepusztult aronások mögött hihetetlen gyűlölet tombol. Budapest elárulta őt. Ahogy Iványi Gábor is elárulta és azóta is bosszút lihegve tombol, szinte már beleőrült, hogy eltapossa. Nem érdekli, hány embert tesz közben tönkre, hány szerencsétlenen gázol át, hány családot, hány életet pusztít el. Bosszút akar és nem fog megállni, ameddig el nem éri a célját. Bármire képes. Törvénymódosításra, új törvény bevezetésére, nemzetközi bíróság ítéletének semmibevételére, bármire. És még mindig nem sikerült a földbe taposnia Iványit (mennyivel egyszerűbb volt Simicskát eltiporni. De Iványit valószínűleg nincsen mivel zsarolni), amitől egyre jobban megőrül. Pedig már eddig is.
És most itt van a hálátlan Budapest. Itt sem számít, hogy mennyi a járulékos veszteség, hány család, hány élet megy tönkre. A bosszú az, ami mindennél fontosabb. Kiállt hát a tudathasadás a dobogóra és gátlástalanul belehazudott mindenki arcába. Jár az új városvezetésnek a 100 nap türelmi idő. Mindent megkap Budapest, amit akkor megkapott volna, ha nem fordít hátat Orbánnak. Ó, hogyne. A színházakat azért el kell pusztítani, mert a kultúra is tehet arról, hogy a klottgatyás egyszemélyes focicsapat markából kicsúszott a főváros. És el kell zabrálni minden fillért, minden uniós támogatást. Orbán csak romokat akar látni. Romokat, melyeken ő uralkodhat. A várból akar lenézni a felperzselt városra. A saját teraszáról akarja leköpni az áruló várost.