Tiborcz panasza…

Posted by

Lovas Zoltán
A Tiborcz-Elios ügy a strómanisztáni korrupciós történetben csupán a porhó a jéghegy csúcsán. A Fidesz és Orbán lényegében a rendszerváltás óta munkálta ki és fejlesztette tökélyre azt a modellt, amelyet klinikai beteg lóként illusztrál most a Tiborcz-ügy.
A cél minden esetben a közpénzek lenyúlása volt, s az eszköz a jogszabályokkal való kalákában -, cégek segítségével, látszólag a legszigorúbban vett jogállami eljárást mímelve – végrehajtott lopás. 1990 óta a Fidesz mind gyorsabban és mind nagyobb tömegben lopott Orbán vezetésével. Eleinte és főképpen az általuk uralt önkormányzatok révén. Később a gyáva és kollaboráns MSZP-s boncokkal karöltve. Ez volt a Puch-Simicska világ, a 70/30 ideje.
Az uniós pénzek lenyúlása sem mai keletű dolog. Ami 2010 óta folyik csak annyiban új, más és több, hogy immár kivétel nélkül és mindent lenyúlnak. immár a gazdasági mozgások mozgatórugója nem azok szükségessége, vagy racionalitása, hanem CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG AZ, HOGY AZOK RÉVÉN MILYEN MÉRTÉKBEN LEHET ELLOPNI A KÖZPÉNZT. 2010 óta mostanáig csupáncsak az EU-tól megkapott támogatások legalább fele, azaz nem 13 milliárd forint (Elios-Tiborcz), hanem összességében sok ezer euro, tehát NEM forint, hanem EURO lett ellopva.
S emellett, ezzel párhuzamosan mind gyorsabb és mind nagyobb mértékben folyik tovább zavartalanul az önkormányzati és az állami pénzek ellopása is. A helyzet mostanára, tehát a Fidesz 4+8 éves uralkodása után oda fajult, hogy Orbán és strómanjai az összes rendelkezésre álló erőforrás nagyobb részét, tehát már több mint felét lopják el. Mindezek a pénzek illegális csatornákon eljuttatva, gyakorta diplomáciai küldeménynek álcázva nagyobb részben külföldön, elsősorban Szingapúrban parkolnak. Kisebb részben pedig nagyjából láthatóan strómanok erdejének cégezreiben magántőkévé nemesítve, melyet ugye a törvény véd.
Őszintén örülök, hogy az OLAF-nak végre, ennyi idő, s oly sok lopás után feltűnt valami. Ami ugye nem vehető komolyan. Mármint hogy csak ez, és csak most tűnt fel… maradjunk annyiban, hogy az EU, és annak vezetői, hosszabb idő óta meghatározó politikusai, első helyen Merkel német kancellár személy szerint felelősek abban, ahogyan a magyar „jogállami diktatúra” nagyra nőtt és megizmosodott. Mostanában visszahull a fejükre mindez.
Meg is érdemlik. Nem úgy mi, egyszerű magyar kisemberek, akik mindennek az árát mégiscsak megfizetjük, és mindennek a levét életfogytig, sőt unokákig bezáróan is életfogytig inni fogjuk. …és ez most itt Tiborcz panasza, de nem az orbáni, hanem az eredeti, a bánk-báni értelemben…