Vissza az időben

Posted by

Ascher Tamás

>”Egy előadáson megsérült két színművész, a velünk élő kulturális SZDSZ pedig újfent akasztana. Azonnal, mindenféle vizsgálat és a tények ismerete nélkül. Statáriálisan”
No de ki is az kulturális SZDSZ,aki “újfent” akasztatna? Hát Csáki Judit, Janisch Attila meg én. Nyilván eddig is folyvást akasztattunk.
A Magyar Nemzet hevült publicistája még fokozza , tipikusan az ötvenes évek nyelvezetét használva: “…a Csáki Juditok, Ascher Tamások…” “Azt hiszik, eljött az idejük, és bár az égvilágon semmit sem tudnak a baleset körülményeiről, vinnyogó hiénafalkaként vetik rá magukat Vidnyánszky Attilára.”

“Prüszkölnek, morognak, hörögnek, kárörvendően röhögnek. És harapnak. ” Szerintem csak Apátit cikiztem,(beidéztem néhány költői sorát a vezérigazgatóhoz) nem is nyilvánultam meg magáról az esetről – neki meg fájt az irónia. Oké.
De ettől igy visszarepülni az ötvenes évekbe – “Tombol a hörgő, vinnyogó hiénafalka ” némiképp túlzó megint csak, pont mint a könnyes odaadás előzőleg. …. . Ja és persze minden ízében hazug propaganda, de hát ezt hozzátenni végképp szükségtelen.Címkép: Rómeó és Júlia a Nemzetiben.