BBC szatíra

Posted by

BBC szatíra

– Jó estét Londonból. 39 nappal azután, hogy a Hamász szabadságharcosai békésen megtámadták Izraelt, it az interjúnk Jahja Szinwar parancsnokkal.
_ Igen. Jó estét Rachel, engedje meg, hogy kiigazítsam. Vannak szabadságot erőszakolók és szabadságmészárosok.
– Igen.igen, pesze, bocsánat. Mr. Szinwar, úgí tudom, hogí Ön most egy tűzszüneten dolgozik.
– Igen. Rachel, maga ismer engem. Egy tűzszünetről én azt mondom:” All we are saying…”adj szűzszünetnek esényt”. (Lenon). A helyzet szőrnyű Gázában, Rachel. Az ártatlan civilek elmenekülnek a városból. Emiatt nincs, aki megvédene minket. Enélkül az ember-pajzs nélkül…Nagyon igazságtalan ez! nagyon. És a kórházak, Rachel. Midnegyiknek elfogyott az összes rakétája. Hogy tudjuk ezután ölni a zsidókat?… Kell a tűzszünet. Szünetre van szükségünk. Ne feledjük, mi egy nappal korábban kezdtük, mint az izraeliek. Ez nem igazság. Egy egész nappal korábban…De úgy tudom, a cionisták elutasítják azt, hogy letegyék a fegyvert. El tudja ezt képzelni? Csak egy picike időre van szükségünk, hogy fegyvereket szerezzünk, mielőtt folytatnánk megölésüket. De nem hagyják.
– Rosszul hallom Önt. Az a háttérzaj…
– Bocsánat Rachel. Egy kisbaba az…
– Nem tudná megnyugtatni?
– Hát igen. Szeretném, szeretném, de nem az enyém.
– Akkor hagyja csak.
– Oké. De tudja. milyen nehéz interjút adni a háttérben egy zajos, elrabolt csecsemővel?
– A baba mindig így viselkedik?
– Ó, Rachel, éjszaka még rosszabb. Minden alkalommal felébred, ha kilövünk egy rakétát. Már egy hónapja képtelen vagyok egy jót aludni.
– Álljunk csak meg! Ön most azt mondja, hogy az ott egy izraeli bébi? Az gyötri azzal, hogy megfosztja a rendes alvástól? Elfoglalja az  Ön házát?
– Aiwa. Igen.
– Jaj milyen igazságtalan. Micsoda igazságtalanság és az egész világ nem tesz ez ellen semmit. Remélem, minél hamarabb megkapja a tűzszünetüket, Mr. Szinwar…
_ Még ne,ne,ne…
– Maradjanak velünk, következik a “Történelem egy pillanata”. “Nagy-Britannia és a háború áldozatai”.