Hülyítési szempontból

Posted by

Hisztéria

Belpolitikai, azaz hülyítési szempontból teljességgel érthető a „szuverenitás” körüli hiszteroid hercehurca. Ám tudni illik, hogy az EU Lisszaboni Szerződése egészen pontosan elhatárolja az uniós hatáskörbe, a kettős hatáskörbe és a nemzeti hatáskörbe tartozó ügyeket. Ez az egész engem arra a gyerekre emlékeztet, aki olyan játékot kér karácsonyra, amely nem létezik, és mikor ezt megmondják neki, a földhöz csapkodja magát dühében.

Európa marhája
„A liberálisok a mai kommunisták”, jelentette ki Hungaroführer.
Már látom Anders Fogh Rasmussent, a Venstre, Dánia Liberális Pártja volt elnökét, volt miniszterelnökét és volt NATO-főtitkárt, aki többek között a Robert Schumann emlékérem, továbbá portugál, lengyel, román, brit, francia és amerikai érdemrendek és a legmagasabb dán érdemrend kitüntetettje és a haifai egyetem díszdoktora, amint éppen átadja az Európa Marhája kitüntetést a magyar miniszterelnöknek, majd kipiszkálja őt a körme alól.

Párbeszéd
– Elfogadod a lemondásomat?
– Eszem ágában sincs.
– Jó. Akkor lemondok.

Átfordul
„A tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába” mondta Varga Judit, nemtudoméppenki.
1 Vezetése alatt száz milliós nagyságrendű korrupció történt az Igazság(!)ügyi Minisztériumban. Helyettesére a Párt ügyészségi tagozata is súlyos börtönbüntetést kért. Ha Vidnyánszky egy lezuhant díszlet miatt lemondott, Vargának már régen el kellett volna tűnnie a közéletből.
2 Ha egy tank átfordul (ami elég nehéz mutatvány), akkor a lövegtorony van alul és a lánctalp fölül. Mi köze ennek Lengyelországhoz?
3 Ilyenténképp átfordulva meglehetősen csekély annak valószínűsége, hogy a hátán evickélve eljut hazánkig, s ha megteszi is, mondjuk úgy, hogy lövöldözve hajtja magát, mint aki babot evett (ámbár: ki látott már egy tankok babot enni?), akkor sem jelenthet komolyabb veszélyt, hacsak vissza nem fordítják a lánctalpára, s kétséges, hogy e műveletben Varga Judit a visszafordulás vagy a háton maradás pártján álland-e majd. Mert ha az előbbin, akkor igaza lesz, ha az utóbbin, akkor ugyan nem lesz igaza, ám a vészhelyzet elmúlik, mint Varga Judit dicsősége.

Hazaváró iroda
– Kedveském, maga kit vár haza?
– A férjemet.
– Ajaj. Honnan?
– A kocsmából.