Munkásszálló Kerecsenden

Posted by
Hadházy Ákos
>Elképesztő : 50 millió forintos EU-s TÁMOGATÁSBÓL Fülöp-szigeteki bevándorlóknak építettek KONTÉNEREKBŐL összetákolt MUNKÁSSZÁLLÓT (NYOMORTANYÁT) Kerecsenden.A tábla szerint a pénzből 13 lakókonténert vettek, ebből (is) építették meg ezt a végtelenül szomorú komplexumot.
Hogy fokozzuk az abszurditást, az 50 milliós támogatott hitelt a GINOP-8.8.1-17 “FOGLALKOZÁS ÖSZTÖNZÉSE CÉLÚ HITEL”elnevezésű projekt keretében kapták. Mondjuk az gondolom, biztosan sehol nem volt kikötve , hogy az EU-s támogatás MAGYAROK foglalkozását ösztönözze.
Az Okker-Plusz Nonprofit (!) kft tulajdonosa valószínűleg egy stróman, a feltételezett valódi elkövetőket már régről ismerem, mint ahogyan ezt a bizarr helyszínt is az elhagyatott, szinte soha nem üzemelt , szintén száz milliós EU-s hitelből épített “kalandparkkal”. ( aminek a fogadóépületében szintén vendégmunkások laknak már) Egy Oroján nevű egri kisstílű fideszes haverjáról már írtam, amikor a “Digitális jólét program” keretén belül egy sor kamu egyesülettel nyert egy csomó pénzt (https://korrupcioinfo.hu/ennyi/)
Mindenesetre a cég bevallott bevételei igen karcsúak (pár millió forint volt tavaly) ahhoz képest, hogy a viskók elé kitett tárgyak és a biciklik száma alapján nagyüzem van a “munkásszállón” (nyomortanyán).
Úgy látszik, a vendégmunkások tömeges behozatala és kihasználása (legális emberkereskedelem) mostanában a menő, tuti biznisz. De hogy valaki ezt “foglalkozást elősegítő” EU-s hitelből tegye, ahhoz már tényleg pofa kell.