Fóliáznak, leváltanak, közben nagy csöcsökkel adják el Orbán Viktor üzeneteit

Posted by

A Válasz cikkének részlete

…Annál bizarrabb, hogy miközben a közbeszédet művészeti termékek korlátozásáról szóló viták uralják,

a teljesen öncélú szexualitás szép csendben a kormányzati üzenetek egyik legfőbb vivőanyaga lett.

Korábban több cikkben dokumentáltuk, hogy a hatalom körül felépült médiagépezet világszinten is új minőséget hozott létre: az alpáribbnál alpáribb cikkeket nem kis részben állami pénzből gyártó bulvársajtót. A 2018 novembere óta működő, közvetve nagyjából száz médiaterméket és szolgáltatást tulajdonló Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) portfóliójában olyan bulvárlapok szerepelnek, mint a Ripost és a Ripost.hu, Bors és a BorsOnline és az Origo.

A kormányközeli bulvár termékei (forrás: korábbi cikkünk)

A stratégia mindegyiknél ugyanaz: a kormányzati üzeneteket egy-két gördítés választja el a „könnyed” és hardcore tartalmaktól. „Donald Trump megint Orbán Viktort dicsérte”; „Trágárkodva tombol, borzalmas idegállapotban Zelenszkij”; „Falatnyi bugyiban és melltartóban fotózta formás testét Bódi Sylvi (kép)”; „Már a pornózás sem jött be a magyar sztárnak” – címek hétfő este az Origo címlapjáról. „Orbán Viktor: Magyarországon annyi ember dolgozik, mint korábban még sosem”; „Hívogatóan teszi szét lábait a nedves testű Bódi Sylvi” – ugyanez a Borsról.

Kormányzati emberek háttérbeszélgetéseken azzal védik a médiájukat, hogy a „csöcskontent” ártalmatlan, illetve hogy „ilyen mindenhol van”. Az Origo, a Bors és vidéke viszont a „kötelező” női melleken túl módszeresen, nagykanállal adagolja a pornót, a leszbikus jeleneteket és az extrémebb szexuális jelenségeket is az olvasóinak:

  • A ring közepén akart belepisilni egy pohárba a pornósztárból lett bokszoló – videó [Origo]
  • Müzlis tejben fürödt meg az elképszető mellű szexi testvérpár, aztán eladták a finomságot – fotók [Origo]
  • Baukó Éva mintha egy véres pornóból lépett volna elő – képek [Origo]
  • Szexi kisdiáknak öltöztek a melltartó-mentes kebelcsodák – Tüzes fotó! [BorsOnline]
  • “Gyereknek csúfolnak, de én vagyok a világ legapróbb MILF-je” [BorsOnline]
  • Latexbe burkolta barátnőjét a hatalmas mellű bombázó [BorsOnline]
  • A népszerű erotikus modell mindent megmutatott a barátnőjével – Extrém fotók! [BorsOnline]
Címek az Origo címlapjáról

Az idézett példák az elmúlt egy-két hét termékei, a sort vég nélkül lehetne folytatni. A hatalomközeli bulvármédia egyik kedvece a fideszességét nemrég megvalló expornós celeb, Kelemen Anna, akinek szinte minden Instagram-fotóját újraközlik valamilyen formában. A házi alpáriságmeccsen körmérkőzést játszó „cikkek” szinte kivétel nélkül előfordulnak a címlapokon is, nem 200 méterre, hanem egy-két centiméterre az Orbán Viktor-üzenetektől. Az Origo még az olyan klasszikusabb rovatait is szexualitással tölti fel, mint a Sport vagy Filmklub. Képekkel bőven tálalva tárgyalták, melyik film szolgáltatta „a fősodorbeli filmek történetének eddigi legnyíltabb és leghosszabb leszbikus szexjeleneteit”, illetve (szintén a Filmklub rovatban) hogy pontosan hogyan ünnepelte 26. születésnapját a leszbikus pornómodellel csókolózó Bella Thorne.

Origoból a legszolidabb: Hatalmas melleivel hódít a szexi ketrecharcos