Sötét idők

Posted by
Tamás Ervin
>Nem kéne elaprózni, Dúró Dóra váltsa Csák Jánost, aki másfél év regnálás után több lépésben, de gyors ütemű kádermozgatással nullázta le önmagát. Elődje útját járja be, amúgy sincs talán sok ideje már a székben, s egyre jobban látható az is, hogy a szélsőjobb szája íze szerint folyik a szellemi élet maradék autonómiájának elpusztítása.Saját gyermekeit kezdi felfalni a rendszer, a képlet ismerős, még akkor is, ha egyre meglepőbbek a hozzá kapcsolódó történetek. A szuverenitásra oly sokat adó NER a legkisebb önállóságot sem díjazza embereitől. A feltétlen hűség kevés, az engedelmesség bármiféle hiánya az alaptételt roncsolhatja. Abba pedig juszt sem fogok belemenni, hogy gyermekeink megvédésében hol a helye a fóliázásnak, meg ennek az egész képtelenségnek, amely most éppen a világ legjobb, legérdekesebb fotói között talált magának kivetnivalót.

Egyébként a magyar családok óvása más területeken már oly magas szintű, mint azoknál az autokrata barátoknál, akik tényleg már csak a meleg propagandának megakadályozását vélik e tárgyban az utolsó feladatnak. Idehaza elég néhány település kocsmájától a hazáig tartó utat bejárni, valamint a bűnügyi rovatokat fürkészni, a gyámügyesek panaszait meghallgatni, hogy beismerjük – ez az a stáció, ami nem tűr semmiféle lazaságot, megalkuvást.

A „mindennek van határa” igazsága naponta foszlik előttünk semmivé. Azaz nem jönnek, itt vannak már a sötét idők. És nem csak délben.

Címkép: Csák János és L.Simon László