Izrael”jelentős hadműveletet” jelentett be Gázában

Posted by

New York Times

Az izraeli hadsereg tegnap késő este bejelentette, hogy erői teljesen bekerítették Gáza városát, és “jelentős hadműveletet” hajtanak végre a Gázai övezetben, miközben az egész enklávé ugyanolyan széles körű kommunikációs szünetbe került, mint ami Izrael t10 nappal ezelőtti első szárazföldi inváziója során elvágta a világtól. (A szerk. megjegyzése: a fogalmazás emlékeztet Putyin “különleges hadműveletére”)
“Ebben az órában nagyszabású támadást hajtunk végre a terrorista infrastruktúra ellen mind a föld alatt, mind a föld felett” – mondta Daniel Hagari ellentengernagy, az izraeli hadsereg fő szóvivője egy késő esti tájékoztatón.
>Az újságírók beszámolóit korlátozta az áramszünet, de a BBC szerint egyik gázai tudósítója úgy vélte, hogy az éjszaka “a háború kezdete óta a legintenzívebb légicsapásokat hozta”, amelyek nagyrészt Gáza északnyugati részére összpontosultak. A Wafa, a hivatalos palesztin hírügynökség “heves robbanásokról és példátlan bombázásokról” számolt be, mondván, hogy a támadások több kórház környékét célozták, és több tucatnyi halottat és sebesültet követeltek.

Fotó: 2023. november 6. 12 óra 2 perc