Ausztria jól teljesít

Posted by

Kovács Tamás

>A héten ismét kedvenc országomban – Ausztriában – jártam, és abban a szállodában, ahol megszálltam a személyzet szinte mindenki magyar volt! Magyar volt a recepciós, a pincérek, a konyhai alkalmazottak és a takarító személyzet, így volt időm beszélgetni velük. Megállapították, hogy aki ott becsületesen dolgozik, az létbiztonságban van, nem kell félnie a jövőtől. Legtöbben szállást is kapnak, de aki nem kap az is simán megtudja fizetni az élelmiszer árakat, 13., 14. havi fizetés van, -a nyugdíjasoknak is -még a családját is tudja támogatni Magyarországon, sőt aki több mint féléve él Ausztriában és állandó bejelentett lakcíme van az tavaly 500 euros rezsikompenzációt kapott! Megállapítottam egy Sparban, hogy az árak közel hasonlóak, de azt is, hogy legalább háromszor többet keres az átlagember Ausztriában!!!

A kórházakban kitűnő az orvosi ellátás, oda gyógyulni, és nem megfertőződni mennek az emberek. Példának elmondták, hogy egy egyedülálló anyuka 7 éves gyermekkel heti 30 órás irodai munkaidőben a havi fizetése 1700 euró tizennégyszer évente, családi pótléka havi 180 euró, egyedül nevelő szülő juttatása 494 euró plussz apuka 500 euró gyerektartása. Ez 380 forintos euróval számítva havi több mint egymillió forintot jelent átszámítva! Ez az igazi családvédelem, valamint az önkormányzati lakásprogram a fiataloknak, amihez könnyen hozzátudnak jutni a fiatal házasok.

Az országban nem téma a politika, nem esnek egymásnak gyűlölködve az emberek, mert különbözően gondolkoznak dolgokról, élik nyugodt, boldog, békés életüket. Mindenki szinte egyöntetűen mondta, hogy ezért dolgoznak Ausztriában és hosszútávon gondolkoznak a jövő életükkel kapcsolatban. Megállapítottuk, hogy Ausztria valóban jól teljesít, nem harcol senki senkivel, nincs gyűlöletáradat, veszélyhelyzet, nem a háborúról, hanem a békéről beszélgetnek az emberek, nincs ellenségkép, nincs állandó kamu konzultáció, van viszont még ebben a nehéz helyzetben is jólét!!!

Miért mennek ki dolgozni a magyarok tizezrei Ausztriába?…Azért, mert Magyarország jól teljesít? …Nem azért…. hanem azért, mert a „rothadó” nyugat, vagyis Ausztria jól teljesít…jólét, boldogság, béke van, pedig ők is közel vannak egy háborúhoz, őket is sújtja az infláció, a migráció, őket is sújtotta a Covid, de nem a politika rabjai, és nem a politikusok, politikai pártok hithű szerelmesei!!!!