Németország, van egy problémánk – 50 pontban

Posted by

A Bild magazin oldaláról
Németország, van egy problémánk Deutschland, wir haben ein Problem! címmel jelentetett meg a Bild magazin (jó, jó, eléggé bulvár, de talán nem a Blikk szintje) egy 50 pontos hitvallást. Mit ne mondjunk, ideje volt. Talán a többi fórum és párt is észbe kap. Az alábbiakban a cikk fordítását közöljük.

A világunk káoszban van, és mi a közepén vagyunk. A Hamász Izrael elleni terrortámadása óta a gyűlölet új dimenzióját tapasztaljuk hazánkban – értékeink, a demokrácia és Németország ellen.
Az elmúlt napokban kiderült, ami már régóta forrong és forrong társadalmunkban: hazánkban sokan vannak, akik ellenzik az életmódunkat. Olyanok, akik ünneplik az ártatlan civilek meggyilkolását. Akik arra tanítják gyermekeiket, hogy gyűlöljenek másokat, mert azok “hitetlenek”. Akik meg akarják tiltani a nőknek, hogy szoknyát vagy nadrágot viseljenek. Akik megvetik az alaptörvényt, és helyette radikális prédikátorokat hallgatnak. Akik kihasználják a toleranciát, mert más társadalmat akarnak.
Ezt nem szabad elfogadnunk! Ez így nem mehet tovább!
Németországnak most NEM-et kell mondania! Az antiszemitizmusra, az embergyűlöletre és mindazokra, akik nemet mondanak nekünk.
Mert a mi csodálatos és befogadó országunkban MINDEN ember méltósága sérthetetlen: Nem számít, milyen a hajszíne, milyen nyelven beszél, miben hisz. Ezt kell megvédenünk! Ha most megbotlunk, elbukunk.
Ezért fogalmazott meg a BILD egy kiáltványt.
Egyfajta házirendet, egy vezérgondolatot, ami összetartja szabad társadalmunkat. A szöveg minden Németországban élő embernek szól.
Mert: A „soha többé” most van!
EZ A MI NÉMETORSZÁGUNK
Csak 2015 óta hazánk több mint hárommillió menekültet fogadott be, sokakat közülük az arab világból. “Üdvözöljük” feliratú táblákat tartottunk a magasba. “Meg tudjuk csinálni!” – hangzott Merkel kancellár mantrája.
Az ezeken az oldalakon látható fotók azonban azt mutatják, hogy nem sikerült világossá tennünk, mit várunk el mindenkitől, aki velünk akar élni ebben az országban. Hogy nem akarjuk megváltoztatni az életmódunkat csak azért, mert vendégeink vannak.
És elfelejtettük, hogy van két szó, ami sokkal fontosabb, mint a “meg tudjuk csinálni”. Ezek a következők: “Soha többé”! És a “soha többé” most van! Ezek a szavak azt jelentik: Soha többé antiszemitizmus Németországban, soha többé zsarnokság és rasszizmus. Mindez minden emberre vonatkozik, aki ebben az országban él.
KIÁLTVÁNY 50 PONTBAN
1. Minden Németországban élő személyre az Alaptörvény 1. cikke vonatkozik: “Az emberi méltóság sérthetetlen”.
2. Számunkra nincsenek hitetlenek! Mindenki abban hisz, amiben akar – még a Mikulásban is.
3. Aki alkotmányunkat és jogrendszerünket nem kötelező érvényű ajánlások gyűjteményének tekinti, az hagyja el Németországot mihamarabb.
4. Aki tartósan itt akar élni, annak meg kell tanulnia németül. Csak akkor értjük meg egymást, ha egy nyelvet beszélünk.
5. Németországban mindenki békésen tüntethet a meggyőződéséért. A szabad véleménynyilvánításhoz nem tartozik hozzá az emberek fenyegetése, bántalmazása, kődobálás, autók felgyújtása vagy gyilkosok ünneplése.
6. Nem viselünk maszkot vagy fátylat, egymás arcába nézünk (kivéve, ha farsang vagy koronavírus-helyzet van).
7. A tisztelet és a jótékonyság tartja fenn szabad társadalmunkat.
8. Történelmünk legsötétebb fejezetének hátterében Izrael biztonsága német nemzeti érdek! Ez azt jelenti, hogy: A zsidó nép biztonságáért való kiállás nem tárgyalási alap. Izrael politikájának kritikája természetesen megengedett.
9. Használjuk a „Kérem” és „Köszönöm” szavakat.
10. Örömmel rázunk kezet üdvözlésként vagy búcsúzásként.
11. A rendőrséget “barátnak és segítőnek” tekintjük, nem pedig elnyomó erőnek vagy ellenségnek.
12. Sok német eszik sertéshúst. Természetesen nem mindenki. Mellesleg: Nálunk 10 millió vegetáriánus vagy vegán él, mert a szabadság a gyomron keresztül is megy.
13. Az államnak monopóliuma van az erőszakra. Az állam által kinevezett szerveken kívül senkinek sincs joga erőszakot alkalmazni emberek vagy dolgok ellen.
14. Elfogadjuk, hogy szabadon választott parlamentünk határozza meg együttélésünk szabályait, amit független bíróságok ellenőrizhetnek.
15. A férfiaknak szabad szeretniük a férfiakat, a nőknek pedig a nőket. Akinek ezzel problémája van, az maga a probléma. Szeretni és szeretni hagyni!
16. Ha valaki nem érzi magát sem férfinak, sem nőnek, akkor sem üldözik, sem büntetik. Hazánkban az állampolgárok szabadon gondolkodhatnak és élhetnek bármilyen furán is.
17. A szociális szolgálatokat nem munkáltatóknak tekintjük, hanem olyan intézményeknek, amelyek az anyagi szükséghelyzetben lévő, munkaképtelen embereken segítenek. Nem pedig azoknak, akik nem akarnak dolgozni.
18. Tiszteljük az igazságszolgáltatást, mert előítélet nélkül ítélkezik.
19. A nők bikinit vagy fürdőruhát viselnek az uszodában. És ha valaki meztelenül akar úszni a Balti-tengerben – az is rendben van!
20. A nők és a férfiak minden tekintetben egyenlők.
21. Egyenlőséget szeretnénk is a munkabérekben is (van még ebben hová fejlődnünk)!
22. Ellentmondásosan és szenvedélyesen vitázunk, de nem sértegetjük a más véleményen lévőket.
23. Az elfogadókat elfogadjuk.
24. És nem fogadjuk el az intoleranciát!
25. Csak szilveszterkor használunk tűzijátékot, tehát akkor, amikor szabad.
26. Nem égetjük el az általunk nem kedvelt országok zászlóit. Az bűncselekmény!
27. Minden vallást tisztelünk, de világosan elválasztjuk a vallást az államtól.
28. Azokat a nőket, akiknek viszonyuk van, nem közösítik ki, pláne nem verik el vagy kövezik meg! Válás esetén a gyermekekre közös felügyelet vonatkozik. Nem számít, ki okozta a házasság megromlását.
29. Nem kell szűznek lenned ahhoz, hogy megházasodj!
30. A politikai üldöztetés vagy háború ellen Németországban védelmet keresők menedéket találnak. Gyakran azok is maradhatnak, akik nem tartanak rá igényt. Nem várunk hálát, még akkor sem, ha az helyénvaló lenne. De megköveteljük törvényeink szigorú betartását, valamint értékeink és életmódunk tiszteletét.
31. Nem adjuk férjhez a gyerekeket. A férfiaknak nem lehet egynél több feleségük.
32. A nők – a férfiakhoz hasonlóan – maguk döntenek arról, hogyan öltözködnek, kivel barátkoznak, kit szeretnek, hogy klubba vagy templomba járnak-e inkább, kire szavaznak, és milyen szakmát választanak.
33. Németország a grillezők országa. A parkban tartott piknik után magunkkal visszük a szemetet.
34. A késeknek a konyhánkban van a helyük, nem a zsebünkben.
35. Azért fizetünk adót, mert tudjuk, hogy ez az állam alapja.
36. Amikor egy nő nemet mond egy férfinak, az végleges és abszolút. Minden más szexuális zaklatásnak vagy nemi erőszaknak minősül.
37. Elvárjuk, hogy mindenki, aki csak tud és teheti, keressen munkát és gondoskodjon magáról – még akkor is, ha a szociális segély vagy az állampolgári jövedelem kezdetben magasabb lehet, mint a fizetés.
38. Németországban tankötelezettség van. Hiszünk az oktatás és a tanulás fontosságában.
39. A buszokon és vonatokon átadjuk a helyünket az időseknek és a fogyatékkal élőknek.
40. Egészségünkre, Németország! A sör és a bor itt a kultúránk része. Tartsd tiszteletben, és ha nem akarsz inni, akkor ne igyál.
41. Azt, hogy egy szoknya milyen hosszú vagy rövid, kizárólag a viselője dönti el.
42. Aki nem tudja elviselni a politikusok, hírességek, istenek vagy próféták karikatúráját, az nincs jó helyen Németországban.
43. A média megkérdőjelezi a politikusokat, de mi általában bízunk abban, hogy a választott tisztségviselők igazat és a nép javát szolgálva döntenek.
44. A becsület nem a legerősebbek jogát jelenti.
45. A tisztelet és a megbecsülés ugyanolyan természetes a társadalmi hálózatokban, mint a szupermarketekben vagy az irodákban.
46. Igyekszünk óvni a környezetet és takarékoskodni az erőforrásokkal. A fenntarthatóság a jövő.
47. Németország szereti a gyermekeket. Nem verik, hanem támogatják őket.
48. A ciccegés, akárcsak a fütyülés vagy a nők ismeretlenül leszólítása zaklatásnak számít.
49. A fiúk és a lányok együtt mehetnek iskolai kirándulásra, együtt sportolhatnak és együtt úszhatnak.
50. Az életet szeretjük, nem a halált.