„Hamász” az NB III-ban

Posted by

A Kelen SC-t a Budapest XI. kerületében található Kelenvölgy lakosai hívták életre 1926- ban. Az NB III-ban szereplő labdarúgócsapatának játékosa a magyar–algériai Remili Mohamed, akit sok szurkoló ismer. A most 38 éves, ügyes és gólerős csatár játszott a Vasasban, az Újpestben és Pakson is.
A nemrég Csornán lejátszott bajnoki után a Kelen SC nyilatkozatot tett közzé a Facebookon: „Sajnos, a mérkőzés alatt elfogadhatatlan megnyilvánulások jöttek a hazai lelátóról. Míg klubunk mindig megadja a tiszteletet az ellenféllel szemben, addig ez ma a csornaiak részéről hiányzott.”

A mérkőzésen a hazai szurkolók egy része „migránsozta”, sőt „hamászos robbantósnak” nevezte Remilit, aki cserével levonult a pályáról. A csakfoci.hu-nak elmondta: „Egyszerűen már nem bírtam hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért kértem, hogy cseréljenek le. Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón migránsoznak…”

Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség, a Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesülete, valamint a Debreceni Asztalitenisz Klub elnöke most az Indexhez is eljuttatott közleményben fejezte ki tiltakozását az eset miatt. „Vélelmezem, hogy a szurkolás hevében történtek ezek a meggondolatlan szurkolói bekiabálások, de határozottan állást kell foglalnunk, hogy sem a sport világában, sem pedig az élet bármely területén nincs helye a rasszista kijelentéseknek, ezzel együtt a zsidóságot érintő antiszemita megnyilvánulásoknak. Sajnálom, és szeretnék elnézést kérni a kiváló futballistától a történtekért. Az október 7-én kirobbant és napjainkban is zajló külpolitikai események arra hívják fel a figyelmet, hogy az amúgy is érzékeny béke világát egy pillanat alatt eltiporhatja olyan esemény, amilyet Izrael állam határain átlépve a Hamász terrorszervezet hajtott végre ártatlan civil emberekkel szemben.”

Nem tudunk arról, hogy a csornai klub elnézést kért volna. Mi megerősítjük azt a határozott álláspontunkat, amelyet azt az október 21-i, Futball és terror című írásunkban fogalmaztunk meg, a legszigorúbb lépéseket várva el az MLSZ-től: A haragos szavalókórusokat száműzni kellene, mert mindegyikben nagyobb botrány,
tettlegesség csírája is rejlik. A „kispesti/újpesti/fradista cigányok, ejnye-bejnye anyátok!” típusú undormányokért a vétkes klubot először súlyos pénzbüntetéssel, ismétlődés esetén pályabezárással is lehetne szankcionálni. Amíg a durvaság nem terebélyesedik tovább.

Címkép: Remili Mohamed