A világklasszis marad

Posted by

Kinyó Norbert (sportexpert)

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO női kézilabdaklub bejelentette, hogy három évvel meghosszabbítja Kari Brattset Dale szerződését. Az olimpiai bronzérmes, világbajnoki aranyérmes és Európa-bajnok beálló további három évre kötelezte el magát a magyar klub mellett.

„Kari nemcsak csapatkapitányunk, hanem a világ egyik legjobb beállója, és fantasztikus sportember is. Az ő szerepe a pályán kívül is kulcsfontosságú, hiszen az adottságai révén született vezető, vérbeli csapatkapitány. Játéka még érettebb, még erősebb lett, mióta édesanyává vált. Büszkén jelentem be, hogy sikerült hároméves kontraktust aláírni, azaz hosszú távra tervezünk közösen. Közös céljaink elérése érdekében igazán megnyugtató, hogy elkötelezte magát további három szezonra. Bízom benne, hogy fényes sikereket érünk el közösen” – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

Brattset 2022 novemberében adott életet első gyermekének, majd idén márciusban, a NEKA elleni mérkőzésen tért vissza a pályára. „Nagyon jó hangulatban zajlottak a tárgyalások, hiszen gyorsan kiderült, hogy akárcsak én, a klub is hosszú távra szeretett volna tervezni. Én és a családom is nagyon jól, gyakorlatilag otthon érezzük magunkat Győrben. Éppen ezért nem volt kérdés bennem a hosszabbítás kapcsán. A klubvezetés tervei átgondoltak, öröm egy ilyen projektnek a részese lenni. Három év hosszú idő, de tudom, hogy jó döntést hoztam. Bízom benne, hogy az egyébként nem kicsi céljainkat közösen érjük majd el” – mondta a világklasszis beálló.

Címkép: tv2.no/sport/håndball