A Budapesti Corvinus Egyetem dolgozói fórumának állásfoglalása

Posted by

Kertesi Zoltán

>A Budapesti Corvinus Egyetemen október 26-án tartott dolgozói Forum állásfoglalása Ádám Zoltán docens azonnali hatályú elbocsátása ügyében.
Megdöbbentőnek és felháborítónak tartjuk az Egyetemi vezetés e döntését. Meggyőződésünk, hogy e lépés árt az egyetem jó hírének, árt mindannyiunknak. Szégyenbe hoz bennünket egymás előtt itt az Egyetemen, az egész felsőoktatásban, a honi nyilvánosságban és a nemzetközi akadémiai világban is, hogy az etikai ügy feltáróját bocsátja el az egyetem.
Tiltakozunk az ellen, hogy egy aláírás nélkül megjelenő, homályos utalásokkal teli közleményben tudassák velünk az Egyetem hírnevét és megítélését alapjaiban meghatározó ügyet lezáró vizsgálat eredményét. Ez méltatlan az Egyetem közösségével szemben.
Tiltakozunk az alkalmazott eljárás ellen! Tiltakozunk az ellen, hogy az elbocsátással az Egyetem vezetése semmibe vette több mint kétszáz kollégánknak a megkülönböztetés mentes vizsgáztatás, az Egyetem erkölcsi integritása, és az etikai eljárásokat kezdeményező Ádám Zoltán kollégánk melletti nyilvános kiállását.
Tiltakozunk az ellen, hogy ellenségnek kiáltják ki azt, aki kritikát mer megfogalmazni.
Követeljük, hogy Ádám Zoltánt vegyék vissza!