Egy kis plusz pénz fizetésen felül

Posted by
Hadházy Ákos
>„A k.rva anyját de tényleg!” – a hozzám eljutott e-mail szerint ezzel reagált beosztottainak Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkárocska arra a hírre, hogy a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára egy rongyos 150 ezres fizetéssel járó igazgatósági tagságot ajánlott fel neki a Posta-csoportba tartozó, a kínai eredetű küldemények e-kereskedelmi logisztikájával foglalkozó European Chinese Supply Chain Zrt-nél (mert ezek szerint ilyen is van ám, ha nem tudta volna- én sem tudtam).
Ezután a honvédelmi miniszter testvére inkább a Nemzeti Filmintézet igazgatóságába repítette magát, havi 450 ezerért.
A zavarba ejtő e-mailek forrása szerint ez történt a helyettes államtitkárocskával:
„Delegálási javaslat igazgatósági tisztségbe – ezzel a tárggyal küldött Szalay-Bobrovniczky Vince által írt emailekben az történt, hogy a testvére, a honvédelmi miniszter megkérte Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, hogy adjon a testvérének egy jól fizető, zsíros tagságot.
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, Dr. Túri Anikó megküldte a delegálási javaslatot Szalay-Bobrovniczky Vincének, aki a 150.000 Ft-tal nem volt megelégedve, így azt visszautasította, majd továbbította az ügyintézőjének, Pántos Tamásnak és a helyettes államtitkári titkárságot vezető Barlayné Körössy Évának azzal, hogy a k.rva anyját a közigazgatási államtitkár asszonynak.
Államtitkár asszony nyilván erről nem tud a másik minisztériumban, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter pedig ezt követően újabb jelzést tett Nagy Márton miniszter felé, hogy nem egy ilyen összegű tagságra gondolt sem ő, sem a testvére. Ennek hatására augusztus 28. napjától delegálták igazgatósági tagnak a Nemzeti Filmintézethez. A vállalat honlapján szereplő adatok szerint havi 450 ezer forintért… “
Szép betekintés ez abba, hogy Magyarországon így történik a felügyelő bizottsági és igazgatósági posztok elosztása. Nem mellesleg: az ügy amúgy befolyással üzérkedés gyanúját kelti, de azt meg már százszor láttuk, hogy Magyarországon hogyan dolgozik az ügyészség.
A helyettes államtitkárocska és minisztertestvér levelezéseiből már volt baj korábban is: