Science fiction, avagy mind meghalunk

Posted by

Fábián András

>Előre is elnézést kell kérnem, ha belegázolok valakik lelki világába, de kezd nálam elszakadni a hajókötél. Kicsiny hazánkban az utóbbi időben feltűnően felszaporodott az UFO-látók és UFO-észlelések száma. Egyrészt és elsősorban nyilvánvalóan a hétköznapok sanyarú állapotáról igyekeznek elterelni a figyelmet. Másrészt ezeknek az eseteknek óriási “hírértéke” van. Azonnal tömegében klikkelnek rá az éber olvasók és falják a hülyeséget, mint liba a nokedlit. Van UFO-szövetség, annak van elnöke, aki bemegy a tévébe és hiteles előadást tart a földönkívüliekről, akiikkel viszont még ő személyesen sajnos nem találkozott, de tudja, hogy léteznek. Vagy humanoidok, vagy rondák és undorítóan nyálkásak.
Manapság az UFO és az ET biztos siker, mint a kutya és a gyerek a moziban. Van azonban egy sajnálatosan rossz hírem a magyar UFO-hívőknek. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az UFO-kat igazából csak az USA, az Amerikai Egyesült államok érdekli. Ott van ugyanis a legtöbb észlelés. Nekik már vannak olyan UFO-ik is, amelyeket igazi és nagy hangárokban tárolnak. Pilótáik is vannak, akik találkoztak valódi UFO-val. Olyan tudósokról is tudunk, akik földönkívüliek tanulmányozásával foglalkoznak. Tőlük tudjuk, hogy kicsik, tojásfejűek és zöldek vagy szürkék, vagy nem. Nyilvánvalóan a földi légkör kellemes a számukra, mert egyiken sem látni semmiféle burkolatot, amiből másfajta gázokat lélegeznek be, ami az életükhöz kell. Ha kell nekik egyáltalán. Lehet, hogy alakváltók. Azt se tudjuk mit esznek. Talán a sárgarépa a kedvencük. Vagy a füstölt csülök és a bableves. Egyet biztosan tudunk, hogy soha nem békés szándékkal érkeznek. Mindig a legfőbb céljuk, hogy elpusztítsanak bennünket, kifüstöljenek minket a saját bolygónkról. Vagyis vérszomjasok ezek az ET-k. Ámde az Egyesült Államok hadseregében és a mindenkori elnökben emberükre találnak. Szerencsére! Mert így aztán mindig mi győzünk (ők győznek). Ilyen háttér mellett tehát az ember nyugodtan lehet UFO-látó és UFO-hívő. Majd a jenkik úgyis megvédenek bennünket. Igen ám, de van itt -legalábbis a számomra – egy hatalmas kérdőjel! Ha ennyire vérszomjasak és pusztítóak ezek a földönkívüli lények, akkor miért fordítunk hatalmas erőt és energiát, miért költünk hatalmas pénzeket arra, hogy a világűr legrejtettebb zugaiban próbáljuk meg felkutatni őket?! Hogy aztán megöljenek minket? Vagy mi végezzünk velük?
Mindkét cél – már túl azon, hogy csak az idióták mennek elébe a halálnak – szerencsére okafogyottá vált immár. A Rand Corporation végre korszakos felfedezés előtt áll. Az általuk kidolgozott elmélet szerint a Mesterséges Intelligencia segítségével meg lehet oldani a világ minden élőlényének lassú kínok között történő elpusztítását. Rájöttek ugyanis, hogy a biológiai anyagok fegyverként való felhasználására tett korábbi kísérletek javarészt a baktériumok ismeretének hiánya miatt fulladtak kudarcba. A mesterséges intelligencia (AI) azonban „gyorsan áthidalhatja ezeket a tudásbeli hiányosságokat”. Az AI egyik tesztforgatókönyve már azonosította is a potenciális biológiai fegyvereket, köztük a himlőt, a lépfene- és pestist okozó kórokozókat, és felvázolta a tömeges halál előidézésének relatív esélyét. Mindezt persze eddig még csak elméletben. Én meg kalapom lengetem a tudomány eme újabb korszakos vívmánya előtt.