Levél a vezérigazgatónak

Posted by

Levelet írtam ma az MVM vezérigazgatójának a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség ügyében:

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

Mint arról a nyilvánosságban értesültem, illetve arról a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, Iványi Gábor tájékoztatott, az MVM értesítette a Testvérközösséget, hogy tartozásaik miatt az áram és a gáz kikapcsolása mellett döntött az egyház által fenntartott intézményekben.

Nem szükséges részleteznem, milyen kiterjedt szociális, nevelési és oktatási feladatokat lát el az egyház országszerte, ahogyan az is közismert, milyen előzmények után kerültek olyan helyzetbe, hogy tartozásaikat felhalmozták. Az egyházon kívülálló okok részletezésétől ezért most eltekintenék.
Ugyanakkor Józsefváros polgármestereként felelősségemnek érzem, hogy a társadalmi felelősségvállalásban igen aktív MVM vezérigazgatóját meghívjam, hogy vegyen részt egy látogatáson velem és Iványi Gáborral együtt a kerületben általuk működtetett hajléktalankórházban, hogy személyesen is egyeztethessünk a lehetséges megoldásokról, illetve az áram és gáz tél előtti kikapcsolása után felmerülő következményekről. Fontosnak tartom, hogy személyesen találkozzon azokkal az ellátottakkal, akiknek ellátása, egészsége, legrosszabb esetben élete múlhat a kialakult helyzetben hozott döntéseken.
Munkatársaim rendelkezésre állnak, hogy egyeztessünk a látogatás időpontjáról!
Üdvözlettel,
Pikó András polgármester