Lakmusz

Posted by

Robert C. Castel

>A gázai kórházat ért támadás egyfajta petárda volt a sötétben.
A pillanatnyi villanásában egy sor magyarországi szereplőt hirtelen olyannak láttunk, amilyenek valójában. Címek, diplomák, öltönyök, nyakkendők nélkül. A tudatalattijuk, az előítéleteik anyaszült meztelenségében.
És a látvány nem volt túlságosan szívmelengető.
Az ésszerű hozzáállás a gázai korház tragédiájához persze az lett volna, hogy kérem ezek a tények, az eset kivizsgálás alatt áll.
De itt nem ésszerűségről volt szó, hanem zsigeri előítéletekről.
És ebből a pozicióból futva neki, voltak akik már az első pillanatban minden kérdésre tudták a választ.
Aztán befutottak a kivizsgálás eredményei, radarok, műholdas felvételek, lehallgatott telefonbeszélgetések stb és egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ez a dzsihadista munkabaleset egyszersmind egy hatalmas propaganda kapufa is.
Most szeretnék az elemző kollégáimhoz fordulni és azokhoz a médiamunkásokhoz, akik már az első pillanatban készen voltak az ítélettel. A sokdiplomás konteó-dzsokékhoz, akik hamisítványként legyintenek a Magyarország szövetségesei által bemutatott bizonyítékokra. Amikkel szemben persze semmilyen ellenbizonyítékot nem tudnak bemutatni.
Legfeljebb a saját előítéleteiket.
Nem az előítéleteiket kérem rajtuk számon, az vesse rájuk az első követ aki nem birtokol ilyeneket, hanem a szakmai integritásukat, tisztességüket.
Most, hogy ennyi új hírszerzési információ áll a rendelkezésünkre, amik fényt vetnek a gázai öngólra, elvárom tőlük, hogy ezeket elérhetővé tegyék a követőik számára.
Ugyanazzal a zajos lelkendezéssel, amivel az első szaftos hírmorzsára cuppantak rá.

Tekintsünk erre úgy mint egyfajta lakmusz tesztre, ami a lila különböző árnyalataival méri a szakmai tisztesség szintjét.

Címkép: Gáza kórház robbanás