Győzelem után

Posted by

A magyar labdarúgó válogatott a Puskás Arénában 2:1-re győzött a szerbek ellen.
Marco Rossi
szövetségi kapitány: Az ellenfél fizikai fölényben volt, és a rögzített helyzetekben is erősnek bizonyult. Nem minőségben kerekedtünk felül, hanem a szívünknek köszönhetően, amihez egy csipetnyi szerencse is kellett  Azok is alázatosak, akik pályán vannak, és azok is, akik a kispadon ülnek. Csányi Sándor elnök úrnak azt mondtam, hogy ma két évet öregedtem, mert nagyon megszenvedtük ezt a meccset. Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd. .A játékosok meghaladták teljesítőképességüket. Technikai és taktikai szempontból továbbra is a szerb válogatottat érzem a csoport legerősebb csapatának, ám a szív, a megfelelő hozzáállás és egy kis szerencse ismét győzelmet eredményezett.
Elsősorban mindig az embert, a személyiséget nézem és utána azt, hogy a képességei alapján mire tudjuk használni. Így van ez Loic Nego esetében is, akire akkor is számítottam, amikor a Videotonban a kispadon ült. Sallai Roland hatalmas minőséget képvisel, amikor hiányzott, azt nagyon megéreztük. Csodálom, hogy egy topklub sem szerződtette még, ellenálló, jó az állóképessége, elfogynak a jelzők, ha róla beszélek, nálam abszolút európai topjátékos.

 

Szoboszlai Dominik: „Nem volt nehezebb, pont erre számítottunk, egy ilyen mérkőzés sosem egyszerű, még akkor sem, ha itthon játsszuk. Tudjuk, hogy milyen játékosokkal van tele a szerb válogatott, tudjuk, mit csinálnak, láttuk őket a vb-n, így fel voltunk készülve belőlük. Mi jobban akartuk, s ez a győzelem az akaraton múlott” 

Sallai Roland iszonyatosan nagy góljáról: Szerencsére jól eltaláltam bal lábbal, nagyon örülök, hogy bement, és remélem, hogy a jövőben még sok ilyen találatot láthatnak a szurkolók tőlem. Nem is tudom, melyik a gyengébb lábam. De lehet, hogy nincs is.

A szurkolók élóképe a stadionban Rózsa Sándorral.