Gyurcsány, a mindenható

Posted by

Rezeda
>Olyan jó volna, pihentetően megnyugtató, ha a tébolyda csak egy fél napig nem működne turbó fokozatban. De nincs nekünk ilyen szerencsénk. Másfelől pedig dupla öröm is talán, hogy iszonyodva röhögjünk kormányzó elitünk alávaló ostobaságán.

Hogy a Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc minden bajok egyik, de mindenképpen legfőbb oka, az olyan ma már, mint az egyszeregy. No de, Semjén Zsolt előadásában, illetve az ő kétes logikájának tekergését követve Gyurcsány és pártja, a DK Istennel egyenértékű hatalmak immár, ha a magyar keresztények annyira félnek tőle és tőlük, hogy elszégyellve megtagadják a hitüket.

Pedig, Buddhában testvéreim, ez van.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, egyben Orbán helyettese, azaz országunk második embere (már, ha komolyan vesszük a cirkuszt) értelmezte a KSH népszámlálási eredményének a hitéletre vonatkozó számait, amit mindenki ismer. Azt jelesül, hogy mintegy egymillióval csökkent a magukat hívőnek vallók száma, akik egyáltalán valamilyen fölső hatalomban (mármint Orbánon kívül természetesen) hisznek, azok is kevesebben vannak, mint az ország lakosságának fele. Azaz, baj van a jelszóval, ami a (Fidesz szerint) keresztény Magyarországról mesél, mert a számok mutatják, ez nem igaz.

Már aki hisz a számoknak, mert Semjén nem.

Illetve más bajok is vannak Semjénnel, de azt majd a vége felé állapítjuk meg. Nos, az eset nem tegnap történt, de annyi ganyé van a NER-ben, hogy egyszerűen nem bírjuk követni jegyzeteléssel, ezért van az, hogy a fővadász most kerül sorra. De ígérem, vagy legalábbis remélem, megérte a várakozás, és nagyon jól fogunk szórakozni. Mára, már, ha a sírva röhögés egyáltalán annak tekinthető.

De vágjunk bele.

Nos. Vadai Ágnes érdeklődött Semjén elvtársnál az emlegetett népszámlálási adatok felől, hogy akkor most mi van, és ekkor következett az, amit igazából máig nem értünk, de azért próbáljuk fölfogni az egész kuplerájt, ami Semjén agyában vagy annak a helyén van. Nos, egyrészt Semjénnek a számok semmit nem jelentenek. Ugyanis előadta, hogy aki úgy nyilatkozott, aki nem válaszolt erre a kérdésre (értsd: nem nyilatkozott úgy, hogy valamely felekezet tagja), azt nem lehet automatikusan a vallástalanok kategóriájába sorolni, tehát a kép nem is olyan rossz. Sőt, „Magyarország továbbra is erős bástya a keresztény világban” – így a vadász. Ezek szerint bár alapja nincs, és mégsem inog, de, ha Semjén így folytatja, egészen váratlanul és nagyon hangosan fog ledőlni.

Ugyanakkor érdekes ez a játék a számokkal. Ismerjük már a pozitív nullát, a kétharmadok számolási módszertanát, de ilyen azért eddig nem volt, hogy ott a végeredmény feketén-fehéren, amire egyszerűen rá lehet vágni, ez nem igaz, mert aki nem nyilatkozott, az minden bizonnyal úgy nyilatkozott volna, ahogyan Semjén és a párt gondolja. Innen nézvést nincs értelme már semmit sem méregetni, számolgatni, a valóság nem érdekes, ha ott van helyette a kinyilatkoztatás.

Viszont nem ez volt Semjénben a legérdekesebb, hanem az, hogy meg is indokolta, miért rejtőzködnek a magyarországi keresztények, akik úgy vannak, hogy nincsenek. Nos, a fővadász szerint a DK és Gyurcsány vallásellenes propagandát folytat, ezért a számukra lehangoló eredmény. Mi több, ezzel a vallásellenes propagandával úgy megfélemlíti az amúgy mélyen hívő keresztény atyafiakat, hogy nem merik beírni abba a nyüves felmérésbe a rohadt nagy hitüket.

Itt azért már meg kell állnunk egy szóra, mert ez az általános tébolynak is egy olyan foka, ami orvosért vagy gyógyszerért kiált, illetve a legegyszerűbbet föl sem veti az ember, hogy Semjén takarodna a jó francba. Ezt az óhajt alá is támasztom, megindokolom, ha úgy tetszik, mégpedig Semjén szavaiból fakadóan. Mert és ugyanis.

A Fidesz, mint ismeretes, felelősséget semmiért sem vállal, és azt a szart, amit a kormányzásnak hazudott fungálásukkal összehoznak, mindig más arcára kenik. Ezt a világlátást és indoklási technikát pedig odáig fejlesztették, hogy ma már egyenesen tehetetlenek a külvilággal szemben, amelynek minden egyes része csakis ellenük, az ő megváltó tevékenységük ellen harcol és küzd.

Brüsszel, az USA, a liberálisok, az Unió, mindenki ellenük fog össze, és mind a világméretű összeesküvés mögött fölsejlik Gyurcsány démoni alakja, aki ezt az egészet irányítja. Ilyen ellen nincs mit tenni, le kellene mondani, és az ország kulcsait kékszegélyű kistányéron átnyújtani annak, akit ezek szerint legyőzni nem tudnak, mert minden szálat ő mozgat, és ez az alak pedig maga a patás Gyurcsány. Ez a világi oldala a dolognak.

De most már az is kiderült, Gyurcsány hatalmasabb magánál Istennél is, mert mi magyarázhatná, hogy az ő propagandájától a hívők kikeresztelkednek, vagy csak egyszerűen félelmükben megtagadják hitüket. Ezek szerint Feri a mindenható maga, ebből fakadóan pedig Semjénnek le kellene borulnia előtte, de ilyen szándékai neki nincsenek. Innen a kérdés, hogy akkor milyen szándékai is lehetnek ennek a Semjénnek. De csak egyet találunk, ez pedig a hazudozás a hatalom megőrzése érdekében, mégpedig oly mértékig, mint mostani sztorinkból is kitetszik, hogy magát a számokkal leírható valóságot tagadja meg ez az eszement.

Ezért is, meg, mint fentebb kiderült azért is, mert a jelek szerint Gyurcsánnyal kezdeni semmit nem tudnak, el kéne takarodni. Az a szép, hogy ez Semjén logikájából következik, de ez az organizmus még azt sem képes fölfogni, amit saját maga beszél. Így állunk. Illetve fekszünk kiterítve most épp itt.

(Rezeda világa)