Jövendölő mesék

Posted by

Bakai József, az atléták korábbi szövetségi kapitánya Facebook-posztban szólt szeretett sportágának az olimpiai reménységeiről.
A magyar atlétáknak és edzőknek, vezetőknek figyelmébe ajánlom, hogy a közelgő olimpiára tekintettel böngésszék a világranglistát.
Olimpián arra kell felkészülni, hogy ott nem lesz jellemző az esélyesek közé tartozó versenyzők lemondása, nem lehet a rendező jogán, eredménye alapján oda nem való atlétát kivinni, nem lehet labdarúgó-fesztivál hangulatú éltetésre számítani, csak a hovatartozás alapján, 1-8. vagy 1-12. helyezés eléréséhez a vb-n elégséges eredményeknél nagy valószínűséggel jobb eredmények kellenek.
Arra kell számítani, hogy senkit nem fog igazán érdekelni gyenge szereplés esetén a sérülésre, betegségre és körülményekre való hivatkozás, magyarázkodás.

EREDMÉNYES FELKÉSZÜLÉST KÍVÁNOK.
Serényi Péter sportújságíró kommentje még élesebb képet rajzol a hurráoptimista olimpiai mesék realitásáról:
Ugyanúgy, amit Bakai Jóska, a sokat/mindent (meg)tapasztalt egykori szövetségi kapitány megfogalmazott az olimpiára készülő atlétáknak címezve, nyugodt lelkiismerettel megismételhetem én is, szélesebb körnek adresszálva…
Elvégre mindketten a legjobb szándékkal fogalmazzuk meg az intelmeinket is, a drukkolásunkat is!
Időben vagyunk, azt a bizonyos párizsi ötkarikás részvételt illetően az „előjátéknak” kb. a harmadánál járunk, de már most is – azt hiszem – a kelleténél és a szükségesnél sokkal többször emlegeti boldog-boldogtalan a kvótát szerzettek számát, amihez automatikusan kötődnek a részben megalapozott, részben megalapozatlan jövendölések, hogy hányan lehetnek kis hazánk képviselői a francia fővárosban…
Nos!… Eszemben sincs elhamarkodottan kijelenteni, de szerintem máris tévúton járnak a „számháborúzók”, mert kezd majdnem minden nyomasztóan a mit sem érő mennyiségről szólni, ahelyett, hogy a minőségről cserélnének eszmét az érdekeltek!
Senki nem üljön fel a kvóta divathullámára, várjunk türelemmel jövő augusztusig, addigra úgyis kristálytisztán kiderül, mi a sok, mi a kevés, mi mennyit ér…

Címkép: Halász Bence. Fotó: Illyés Tibor/MTVA/Facebook