Gyurcsány, Márki-Zay és a többiek

Posted by

Mattyasovszky Brigitta

>Palotás János kezdeményezése — hogy az ellenzéki pártok EGYÜTT; és széleskörű társadalmi támogatással (civilek, szakszervezetek) nyújtsanak be panaszt az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy az EP-választásokat tiszta körülmények között rendezzék – felvetett egy érdekes kérdést. Illetve többet is – de most egyről szeretnék írni. Nevezetesen arról, hogy a Palotás-féle rendezvényen jelen volt Márki-Zay Péter is – és emiatt sokan felhorgadtak, mondván, hogy belőle nem kérünk. Hölgyeim és uraim: így nem fog menni! Szeretném felhívni mindenki szíves figyelmét arra, hogy aki Márkit ki akarja “ebrudalni” – az pontosan ugyanazt csinálja, mint azok, akik Gyurcsánnyal akarják ugyanezt tenni. MZP nekem sem a szívem csücske – sőt! Viszont ő az egyik ellenzéki párt vezetője. Igaz, ez a párt egyelőre kicsi; és Márki nyilván felismerte, hogy ha ez a kezdeményezés sikerrel jár, abból az általa vezetett párt is csak profitálhat. Ez az én szememben pozitívum – és az ő jelenléténél sokkal jobban zavar, hogy pl. az LMP, az MSZP, a Párbeszéd nem képviseltette magát a rendezvényen. Ami pedig még ennél is fontosabb. Márki pártja még új, egyelőre nem számottevő. Nem tudom, mennyit fog ez változni; de egy biztos: ha eléri a parlamenti küszöböt – akkor helye van a parlamentben! Ahogy MINDEN pártnak – és azok minden delegáltjának – helye van, amelyik fel tudja mutatni ezt az eredményt. Igen: a Fidesznek is – csak éppen a
reális, és nem a manipulált arányban. Persze egy leendő parlamentben köztörvényes bűnözőknek remélhetőleg nem lesz helyük. Hölgyeim és uraim – EZ a demokrácia! Senki, ismétlem SENKI nem negligálható csak azért, mert mi nem akarjuk őt – ha megfelelő számú polgártársunk viszont őt akarja.
Meg kell tanulnunk elfogadni egymást. Meg kell találni a közös értékeket – vannak ilyenek! – az ellentéteket feloldani kell, nem pedig szítani. Persze arra nagyon oda kell figyelni, hogy ne kerülhessen még egyszer hatalomra olyan ember (a módját nem tudom – pl megszüntetni a kétharmados törvényeket!?…), aki nem a választói és az ország, hanem csupán a saját érdekeit tartja szem előtt. Aki csak élni akar – másokat élni hagyni nem. Ez ugyanis a kulcsa mindennek. Ha ezt nem ismerjük fel, és nem valósítjuk meg a gyakorlatban – akkor Magyarország diktatúrából diktatúrába fog sodródni, ahogy teszi ezt már hosszú-hosszú évtizedek óta.

 

Címkép: 2021