Ellenzék nélkül?

Posted by

Fábián András

>Nem múlik el nap, hogy ne olvasnék okos véleményeket, vélhetőleg magukat okosnak tartó emberektől, hogy Orbánnak ugyan buknia kell, de ezzel az ellenzékkel nem lehet… Másik ilyen örökzöld, hogy jó, jó, de Orbán legalább tud kormányozni (sic!), ugyanezt az ellenzékről nem lehet elmondani, mert hát ki is lehetne az…?! Először is szögezzünk le pár, már-már közhelyszerű dolgot. Az ellenzék mi vagyunk, akik elutasítjuk a monolit parlamenti szavazógépet és a diktatórikus, a mindenféle ürüggyel fenntartott és működtetett rendeleti kormányzást, amely mára csődbe vitte az országot. Ez ténykérdés. A valódi ellenzék továbbá arról ismerszik meg, hogy nem támogatja sunyin a kormányt, és nem Fidesz-kreatúra, Fidesz-
kitartott (Mi Hazánk, LMP, Jobbik, MNOÖ, hogy a KDNP nevű gittegyletről már ne is beszéljünk), hanem valóban önálló politikai programmal rendelkező, a jelenlegi kormányzó pártot megbuktatni akaró politikai tényező. Ezek ellen mindenféle tisztességtelen eszköz megengedett és bevetésre kerül.
Közpénzen. Nyilván azért, mert az általuk képviselt, a korrupt és kézivezérelt kormányt leleplező megnyilvánulásaik veszélyesek. Ezek közül is a legveszélyesebb a Demokratikus Koalíció pártja és annak frakcióvezetője, Gyurcsány Ferenc. Itt hadd teszek egy kicsi, talán személyesnek is tekinthető megjegyzést. Nem szívesen írok a DK-ról és a pártelnökről. Mégpedig azért nem – és ez is a nemzethy oldal sikeres propagandájának eredménye -, mert azonnal kikiáltanak Feristának, bigott DK-snak, holott egyik sem vagyok. Személyes tapasztalataim és olvasmányaim alapján igyekszem tisztán látni a pártokat, azok vezetőit – hibáikkal és erényeikkel együtt. Ez az, amit viszont azok, akik alapból kijelentik, hogy a DK-val nem lehet, Gyurcsánnyal nem lehet stb. nem tesznek meg.
Nem olvasnak, nem gyűjtenek tapasztalatokat, viszont megfellebbezhetetlenül, bölcsen kinyilatkoztatnak. És akkor még a direkt és szándékos bomlasztás és károkozás lehetőségét fel sem vetettem. Nem említettem meg a fizetett ügynökök, az ellenzéken belüli szarkeverők körét sem, akik éppen végrehajtják a kapott feladataikat amelyeket a Megafon, vagy a Kopasz oszt meghatározott számukra – ugyancsak közpénzen, milliárdokért.
Ezek közül is kiemelkednek az olyan volt “harcostársak”, akiknek aranyköpéseit a minap olvashattuk Zöldi László Médiabejegyzéseiben. “Gyurcsány Ferenc nem vállalta a múltját és a hibáival való szembenézést” -mondja Szekeres Imre szocialista politikus, aki 2006-tól 2010-ig volt a Gyurcsány, majd a Bajnai-kormány hadügyminisztere. Nem mellesleg abban az időben az MSZP kulcsfigurája, a pártelnökségért vívott folyamatos belharcok aktív résztvevője. “Gyurcsányból ellenzéki sztárt Orbánék faragtak” – ezt meg Horn Gábor volt SZDSZ-politikus mondja. Ő annak idején (koalíciós ügyekért felelős helyettes államtitkárként és kampányfőnökként!) azt is mondta, hogy „Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a p***-ba, valljuk be”. Mindezt a 300 forintos vizitdíjról tartott népszavazás után annak a Kóka Jánosnak, aki nem mellesleg a kormány gazdasági minisztere volt. Mondta ezt az az SZDSZ-es pártkorifeus, akinek a pártja tolta bele a kormányt a 300 forintos vizitdíjba, az ingatlanadó bevezetésének öngyilkos tervébe stb. Kóka pedig vígan feszít és utazgat Orbán Viktor oldalán és zsebeli be a
nagyösszegű állami megrendeléseket. Ebből persze egy dolog napnál világosabb (és ez nem mai véleményem): Gyurcsány nem tudja megválogatni azokat az embereket, akikkel körülveszi magát. Ettől függetlenül a semmiből felépítette a – tetszik, nem tetszik – legnagyobb ellenzéki pártot, miközben a hajdani kormánypárt, az MSZP, egy százalékra küzdötte le magát. Természetesen ezt is Fidesz támogatás mellett. Ez az 1 (egy) százalékos párt lényegében teljes létszámban (20 fővel) benn ül a Parlament padsoraiban. Gyurcsány pedig nem párt. A Demokratikus Koalíció Pártja a párt, amelynek sarkalatos programja a demokrácia felváltása és a diktatúra megszüntetése. Nem Gyurcsányra, a párt politikai programjára kell szavazni, már persze, ha valóban el akarjuk Orbán kergetni. Orbánt és a Fideszt, amelynek egyetlen programpontját ismerjük: “Folytatjuk” (a lopást, csalást, sikkasztást, hűtlen kezelést valamint a Btk. Különős részének összes további tényállását). Ha már a Parlamentnél tartunk. A nagy ellenzék-ellenesek klubja vajon hány parlamenti napirend előtti felszólalást, vagy azonnali kérdést hallgatott meg az elmúlt egy év során azok közül, amelyeket Orbánhoz és a kormánya tagjaihoz intéztek?
Ma már ugyanis csak ez az egyetlen olyan lehetőség, politikai fórum, ahol még elmondhatják a véleményüket. Le is szűkítették alaposan a parlamenti ülésekről szóló tájékoztatásokat. A válaszok között hallották-e a nagy ellenzékbíráló ellenzékiek, hogy a “kormányzásra egyedül alkalmas” diktátor hány esetben hivatkozott a Gyurcsány- és a Bajnai kormányok bűneire? Az az Orbán Viktor, aki 13 (tizenhárom) éve van kormányon, de “soha még egyetlen rossz döntést nem hozott”. Ez olyan igaz, hogy tőle magától tudjuk. Vajon valóban az ellenzék (és Gyurcsány Ferenc!) bűne-e, hogy ez idő alatt amit csak tönkre lehetett tenni ebben az országban, az tönkre lett téve?! Kórházak, iskolák, oktatás, szociális ellátás, rendőrség, honvédség, külkapcsolatok, szövetségi rendszerek, forint, gazdaság… Vége-hossza nincs a felsorolásnak. Minden lerohadva. Egyedül a megbonthatatlan és örök orosz-Orbán barátság virágzik. Ki is az itt, akinél nem könnyebb jobb vezetőt találni?!
Ezt az orosz dolgot csak azért hozom ide, mert közelegnek az EU választások. Az uniós szakemberek már most figyelmeztettek: Oroszország hatalmas dezinformációs apparátussal készül ezek befolyásolására. Nálunk nyilván a Fideszt és a Mi Hazánkat fogják favorizálni. Az is nyerő téma, hogy Gyurcsány elodázta a választ arra a kérdésre, hogy fogják-e támogatni Karácsonyt az önkormányzati választásokon. Tessék mondani! Karácsony mennyit ódzkodott, amikor Márki Zay felszólította, hogy lépjen vissza az ellenzéki előválasztáskor, ha nem akarja, hogy
Dobrev Klára nyerjen? Emlékezetem szerint semennyit. Biztos, hogy itt az egész ellenzéket és főleg Gyurcsányt kell szidni és pellengérre állítani?! Azok, akik ezt teszik, nyilván egy, az ellenzék által kirobbantott polgárháborúban látnák a lehetséges megoldást, mivel más eszköz manapság nincs az ellenzék kezében. Ez a mai világpolitikai helyzetben felérne egy kollektív nemzeti öngyilkossággal.
Azoknak, akik mást sem tudnak, mint azon nyavalyogni, hogy miféle ellenzékünk van nekünk, én innen, erről a helyről annyit üzenek, amit Gyurcsány Ferenc a minapi parlamenti felszólalásában többször is elismételt: “Új kormány kell! Szociáldemokrata kormány kell! Dobrev Klára kormánya kell!” Igenis van tehát ellenzékünk, van az államcsődben lévő országot talpraállítani képes programja és kormányzóképes is. Csak tessék észrevenni és támogatni és segíteni mindenkinek, Gyurcsány Ferencet is beleértve, aki valóban változást akar az országban. Orbán Viktor a parlamentben például belesápadt Gyurcsány Ferenc fentebb idézett szavaiba.