Magabiztos Fico-győzelem, Pellegrini dönthet a kormányról,

Posted by

Közel volt a magyar Szövetség a parlamenthez

Parameter/aktuality.sk

A szlovákiai parlamenti választást a Fico-féle Smer nyerte a nyugatos PS és a Smerből kivált Pellegrini fémjelezte Hlas előtt – a kormányalakításról valószínűleg ez utóbbi párt dönthet. Egy Smer-Hlas-SNS koalíciónak a jelenlegi állás szerint 79 képviselője lenne a törvényhozásban, ha viszont a PS meggyőzné Pellegriniéket, a PS-Hlas-KDH-SaS koalíció 82 képviselővel rendelkezne.

Magabiztos Smer-győzelem, Pellegrini dönthet a kormányról, közel volt a Szövetség a parlamenthez

A kormányalakításról a Hlas (Pellegrini)  dönthet (Fotó: TASR)

99,46 százalékos feldolgozottsági adatok alapján 23,29 százalékos Smer-győzelem született, a PS 17,04 százalékkal a második, a Hlas pedig 14,96 százalékkal a harmadik.

A kormányalakításról valószínűleg Pellegriniék dönthetnek: egy Smer-Hlas-SNS koalíciónak a jelenlegi állás szerint 79 képviselője lenne a törvényhozásban, ha viszont a PS meggyőzné Pellegriniéket, a PS-Hlas-KDH-SaS koalíció 82 képviselővel rendelkezne.

Negyedik helyen az OĽaNO futott be 9,01 százalékkal, ötödiken pedig a KDH 6,89 százalékkal. Parlamentbe került még az SaS 6,21 százalékkal, valamint az SNS 5,66 százalékkal.

A küszöb alatt maradt a Republika, amely 4,79 százalékot gyűjtött, és a Szövetség is, amely 4,47 százalékot ért el. A Demokrati 2,93 százalékot szerzett.

Csaknem teljes feldolgozottságnál a Modrí-Kékek 0,26, a Magyar Fórum pedig 0,11 százalékon.

Címkép: Fico