Szeretnéd magad egy szabad Magyarországon érezni?

Posted by

 

A XXI. század Intézet akaratlan ajánlója

Kereszty András

>A NER felsorakoztatta a nehéztűzérségét, kijelölte a célpontjait és hadat üzent a független sajtó maradékának.  A XXI. század Intézetet jelölte ki (persze) az Orbán rezsim arra, hogy előkészítse a jövőbeli szankciókat. A napokban a Békés Mártonnal, Biró Andrásal,  Deák Dániellel, G. Fodor Gáborral fémjelzett intézmény egy tanulmányt tett közzé.

Ezt írják: “Nem lehet közömbös, sem társadalmi, sem politikai vagy kulturális, sem pedig gazdasági vonatkozásban, hogy egy adott ország nagyobb elérésű, széles lefedettségű tömegtájékoztatási infrastruktúráján (nyomtatott sajtó, rádió, televízió), különösképpen annak egyre bővülő elektronikus-digitális szeletén (honlapok, közösségi média, online fórumok) milyen információk áramlanak keresztül. Mindez nem választható el a tulajdonosi körtől, illetve attól a donortól, amelyik a működésre forrást biztosít.”
Ezért tanulmányuk részletesen összefoglalja azokat a  független médiatermékeket, amelyek külföldről is kapnak támogatást. Ezek “kivétel nélkül kormánykritikusak” és náluk “a magyar állam stabilitásának szolgálata és a közbizalom építésének szándéka a legkevésbé sem érhető tetten.”
Mi itt, az Újnépszabadságnál köszönettel vesszük ezt a sok-sok közpénzből készült munkát. Úgy gondoljuk remekül felhívja az olvasók, internet használók, tévénézők figyelmét arra, hogy mit érdemes olvasni, nézni. S látjuk is a hátteret, amely ezt lehetővé teszi. Aki ezeket az orgánumokat figyeli, az egy szabad, demokratikus, független Magyarországon érezheti magát.
Ez a “tanulmány”, vagy másként feljelentő irat  egyfajta média-ajánló a jelenlegi magyar politikai állapotokat nem túlságosan kedvelő emberek számára.
Tehát ezeket a nagyobb orgánumokat érdemes olvasni, nézni – mondják a XXI. század Intézet szerzői:
444.hu, Partizán, Telex, RTL Klub, Átlátszó, Szabad Európa, Direkt 36, Lakmusz, K-Monitor.
És ne feledkezzenek meg az olvasók az olyan kisebbekről sem, mint amilyen az Újnépszabadság.