Amerikai kapcsolat – több lábon

Posted by

Lázár György

>Többszázezer dollár készpénzt és aranytömböket foglaltak le a nyomozók Robert Menendez vezető demokrata szenátor New Jersey-i otthonában.
A mostani megvesztegetések jórészt jelenlegi felesége neve alatt történtek, de már évek óta gyanítják, hogy a kubai bevándorlóktól származó szenátor hosszú éveken át fogadott el jelentős összegeket különböző donoroktól. (Mi is írtunk erről évekkel ezelőtt.)
Több bankszámláról is tudnak számos országban, és találtak pénzkötegeket női ruhákba és kabátokba rejtve is. A nyomozás jelenleg is folyik.
Sokan furcsának tartották hogy Menendez szenátor közeli és baráti kapcsolatokat ápol Orbánék washingtoni nagykövetével, Szapáry Györggyel, valamint Orbán már lemondott amerikai tanácsadójával Megyesy Jenővel és Fürjes Balázs államtitkárral. (Megyesy váratlanul mondott le és tűnt el Budapestről, Eugene F. Megyesy, Jr. néven ismert az USA-ban és a 2017-es Carter Page-vel kapcsolatos kongresszusi vizsgálatokban is felbukkant a neve.)
A szenátor egyébként támogatta Hillary Clinton elnökjelöltségét. Menendez a Szenátus külügyi bizottságának elnökeként enyhén kritizálta ugyan az Orbán kormányt, de igencsak kesztyűs kézzel bánt a budapesti rezsimmel. Ez sokaknak feltűnt.
Pestiesen szólva… alakul a dolog.