Közlemény

Posted by

Az alábbiakban szó szerint tesszük közzé dr. Lévai István Zoltán közleményét, amelyet ő maga írt és tett közzé a Facebookon, miután lemondott kerületi Fidesz-elnöki tisztségéről és kizárták (?) kilépett (?) a Fideszből is. Minden további kommentár helyett csupán annyit teszünk hozzá, hogy Dr. Lévai nem csak korrupt, de Úgy tűnik, hogy hazudós is, mint az a szövegből egyértelműen kiderül. Ja! És Persze Gyurcsány…
(a szerkesztő)

Közlemény!
A héten a személyemet érintő, a sajtóban több helyen megjelent cikkekkel, állításokkal és esetenként rágalmakkal kapcsolatban az alábbiakat kívánom közzétenni. A tavasz folyamán tudomásomra jutott az a hír, hogy a XVIII. kerületi Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (Továbbiakban MKKP) olyan megállapodásra törekszik az önkormányzati választások során, mely szerint az MKKP azzal segítené Szaniszló Sándor polgármesteri címének megtartását és az őt támogató jelölteket, hogy sem a polgármesteri pozícióért, sem pedig a képviselői helyekért nem indítanak jelölteket.
Az MKKP köztudomásúan azt a képet igyekszik mutatni magáról, hogy nem elkötelezett egyetlen politikai erő mellett sem, így egyenlő távolságot tart mind a Fidesztől mint a DK-tól. Ezért is éreztem fontosnak, hogy kiderítsem a hír valóságtartalmát. Elsősorban e célból találkoztam Aleva Mártával, akit már korábbról ismertem mint az MKKP politikusát. Természetesen azt a lehetőséget sem zártam ki, hogy sikeres önkormányzati szereplésüket követően a XVIII. kerület érdekében program alapon együttműködjünk, ami számomra közös érdeknek tűnt.
Aleva Márta azonban engem megtévesztve, előre megtervezetten, jogellenes módon beszélgetéseinkről képanyagot és beleegyezésem nélkül hangfelvételt készíttetett, amit megosztott a Valaszonline nevű portállal.
Fontos körülmény, hogy Szaniszló Sándor kerületi polgármester saját bevallása szerint is tudott a lejáratásomra szervezett akcióról, ami bizonyítja azt, hogy a DK és az MKKP kapcsolatban vannak, egyeztetnek és feltételezhetően választási megállapodásra is törekednek. (ATV Esti Híradó 2023. szeptember 18.)
Ugyan jogsértést nem követtem el, de a történtek következményeinek ismeretében a hibámért a politikai felelősséget vállalom és nem kívánom a helyi közösséget ezzel az üggyel terhelni, ezért mind a 15. egyéni választókerületi elnökségi tisztségemről, mind Fidesz tagságomról lemondtam.
Tekintettel arra, hogy 2019-ben ötödik alkalommal választottak meg közvetlenül Kossuth Ferenc-telep és Belsőmajor telep önkormányzati képviselőjévé, ezért az irántuk érzett felelősség miatt a továbbiakban mint egyénileg megválasztott önkormányzati képviselő fogok dolgozni.
Budapest, 2023. szeptember 23.
dr. Lévai István Zoltán

Kép: dr. Lévai és Aleva Márta (MKKP)