Világválogatott amatőrök

Posted by

Apróhirdetés a a győri egyetemen: „Keresünk 18 év feletti játékosokat. Feltétel csak annyi, hogy Győrben vagy a közelében lakj, és tudj persze focizni legalább megye 3-as szinten.
Heti két edzés, viszonylag jó pálya, hétvégi meccs.” Azt már nem írták oda, de magától értetődik: „Szólja erről a haverjaidnak is. A csapat neve félelmetes, Győri Cápák. Bár az amatőrök legalacsonyabb osztályában szerepelnek. De…
Tizenegy országból érkeztek játékosnak egyetemisták a klubba, szinte mindegyik más-más országból. Van közöttük egyiptomi, indiai, marokkói, jordániai, kolumbiai, laoszi, ghánai, tádzsiki, tunéziai, vietnámi és szaúdi.
Hogy még érdekesebb legyen, játszik több, még aktív győri kajakos is.
„Az őszi szezonban nem szerepeltünk valami fényesen, az utolsó helyen teleltünk a megyei harmadosztály B csoportjában. Ráadásul télre csupán öt labdarúgónk maradt, így mindenképp új játékosok után kellett néznünk – nyilatkozott a Kisalföldnek Hideg Dezső technikai vezető. – Az elnökünk, Vorholt Viktor korábban már rakott ki hirdetést az egyetemen, miszerint az játékosokat keresünk. Akkor még nem sokan jelentkeztek, de jött egy srác, hogy focizni szeretne, s azt is megkérdezte, jöhet-e még négy ismerőse. Aztán ők is hozták az ismerőseiket.”
Az önkéntes világválogatott tagjai a győri egyetemen tanulnak, és a hazájukban fociztak.
Fontos hivatalos közlemény: nem egyszerű nemzetközi átigazolást intézni, mivel az érkező labdarúgó hazájának szövetsége és az MLSZ-nek az engedélye is szükséges hozzá.
S hogy mit tud a csapat?
„Mindegyik ügyes játékos, és szeretn is focizni. Egyikük harmincon felüli, de a többi húsz- huszonöt év között jár. Ketten szerintem NB-s labdarúgók. A kolumbiai kis túlzással onnan
lő gólt, ahonnan akar, az indiai pedig ha egyszer megkapja a labdát, nem lehet szabályosan elvenni tőle.” – értékelt a technikai vezető.
A csapat korábban az Elektromos-sporttelepen edzett ,és játszotta a mérkőzéseit, ám az állatkerti bővítés miatt albérletbe kényszerült. Egy ideig Abdán, majd Gyárvárosban, az
ETO-stadionban játszottak, majd Ikrényben találtak helyet maguknak. „Jól érezzük magunkat Ikrényben, de tartanak az egyeztetések a győri önkormányzattal, mert jó lenne, ha kapnánk egy területet a városban. Bízom benne, hogy az amerikaifutball-csapat mellett most már a fociban is előre tudunk lépni” – összegzett Vorholt Viktor elnök.
A rokonszenves nemzetközi társulat megérdemelne állandó győri otthont. Közfigyelmet is. Legalább a politika gyűlöletkeltő, migránsozó kommunikációjának apró, emberközeli ellenpontja lenne.
Címkép a Cápák edzéséről. Fotó: Rákóczy Ádám/Kisalföld