Kuncze: A kormányzati hazudozás a titkosszolgálatoknál is beérett

Posted by

>(Klubrádió)
>A rendőrség nemrég a miniszterelnök házától néhány száz méterre talált 90 menekültet egy elhagyatott villában. Lakossági bejelentés alapján ellenőrizték az épületet. Természetesen nem arról van szó, hogy a miniszterelnök környékén minden házat meg kellene figyelni, ugyanakkor nem a rendőrség feladata lett volna felfigyelni a menekültekre – mondta Kuncze Gábor, volt belügyminiszter a Megbeszéljükben.
Szerinte “a mindent kommunikációval helyettesítő nemcselekvés” hatása a rendvédelemben is beérett. A
rendőrség Orbán Viktor XII. kerületi házától néhány száz méterre 90 menekültet talált egy elhagyatott villában. Az épületet állampolgári bejelentés alapján ellenőrizték – erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság a 24.hu értesülését csütörtökön. A rendőrök férfiakat, nőket és gyerekeket is találtak, akik magukat töröknek, illetve kurdnak vallották, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni – írta a lap. Ez a történet arra utal, hogy a titkosszolgálatok nem működnek megfelelően – mondta Kuncze Gábor, a Horn-kormány belügyminisztere, az SZDSZ volt elnöke a Megbeszéljükben.
“Az embercsempészhadak szabadon engedése, a mindent kommunikációval helyettesítő nemcselekvés, a hazudozás ezen a területen is beérett. Mindenki azt mondja, amit a miniszterelnök hallani szeretne és ez helyettesíti a cselekvést, a rendvédelem esetében is” – véli Kuncze. Természetesen nem arról van szó, hogy a miniszterelnök környékén minden házat meg kellene figyelni. Ugyanakkor nem a rendőrség feladata lett volna felfigyelni a menekültekre – mondta a volt belügyminiszter. (Hanem a személyi védelmet ellátó TEK “szakembereié” – a szerk.)
A beszélgetés kiindulópontja Orbán Viktor a liberálisokatellenségként beállító mondatai voltak – legújabban a népesedés kérdésében, a Demográfiai Csúcsonelhangzottak – voltak. Bolgár György összefoglalása szerint a miniszterelnök lényegében a liberálisokbűnének tekinti, hogy kevés gyerek születik, mivel úgy véli, az egyént család elé helyezik. Kunczeviccesen úgy summázott, hogy Orbán üzenete lényegében, hogy “ha ránk szavazol, terhes leszel”. Ennélpersze komolyabban is szó volt demográfiai kérdésekről a beszélgetésben, például arról, hogy számszerűleg nem született több gyerek az elmúlt nyolc évben, mint 2002 és 2010 között. “Ez tehát egyújabb hazugság” – mondta az SZDSZ volt elnöke. A termékenységi ráta viszont valóban nőtt, tehát aszülőképes korú nőkre több születő gyermek jut. Ezzel összefüggésben szó volt a családalapítást támogatókormányzati intézkedésekről, nemzetközi példákról és a kivándorlásról is. “Nem kétlem, hogy Orbán mindent elkövet annak érdekében, hogy megállítsa a népességfogyást, csak szerintem rossz eszközöket választ” – mondta Kuncze.