O.V. rádióinterjú, 2023/09/15

Posted by

 Magyaur

Kommentárok

>Volt itt már felelős Brüsszel, az elhibázott szankciók, a háború az inflációért, most a gonosz multikra mutogat az, aki miatt az egész megtörtént. És a magyarok isszák a szavait, fel sem fogva, hogy havonta másra mutat rá ugyanazért a rettenetes szívásért. És lesz ez még rosszabb elvtársak, mert januártól (persze hogy Brüsszel miatt) majd emelkedik a benzin jövedéki adója.

Ha egyszer ez a mesterséges árcsökkentő rendszer bedől az rohadtul fájni fog. Mindezt azért csinálja Orbán, hogy ne kelljen emelni a béreket, mert az olcsó szalagmunkára építi az ország jövőjét. Annyira szomorú, hogy egy miniszterelnök így lenézi az országát!

„A magyarok nem akartak szankciókat, mégis bevezették azokat.”… Ki szavazta meg – Te!

Véletlenül se mondaná ki, hogy Putyin takarodjon ki Ukrajnából és egyből vége lenne a háborúnak… Nem, azt megint Amerikának kellene befejezni.

Az orosz kőolaj beszerzési árának mindössze 1-1.5 %-a az ukrán megemelt tranzitdíj. A magas üzemanyagáraink okai: a gyenge forint, a magas extraprofitadó és a 27%-os Áfa. Pártunk és kormányunk tudna intézkedni, de a költségvetés romokban van.

Érdekes, hogy a tranzitdíjak növelésénél csak az ukránokat említi, akik 3,5 szeresére emelték. Igaz, hogy a horvátok 5-szörösére és erről egy szó sincs a böfögésében, de hát minden alkalmat meg kell ragadni az uszításra. Már a látszatra sem ügyel az oroszbérenc.

Az ukránok felemelték a tranzitdíjat, növekedik a benzin ára -> fúj, fúj… Az ukránok olcsó gabonát hoznak be, amivel csökkenne a pékáruk ára -> fúj, fúj… Semmi se jó!

“Amerikai tulajdonban lévő területről származó kereskedelmi termék”… Ukrajnában nem lehet termőföld külföldi tulajdonban! Gondoltam szólok, maximum bérelhetik!

Szokásos hülye agymenései, sokadik verzió. Csak egy kiragadott dolog, aztán az ukránoknak mi köze van ahhoz hogy Magyarországon visszaélnek a lehetőséggel: Ehhez képest „átvertek minket, a gabona nem is jut el Afrikába, hanem itt helyben a kereskedők az olcsóbb ukrán gabonát kezdik felvásárolni”. ennek megoldására van egy Orbán Viktornak nevezett miniszterelnök, aki jogosult jogszabályt hozni hogy a magyar kereskedő ne vegye meg az ukrán gabonát – ezt ugyan miért nem tetted meg? Ugatni az ukránokra, az EU-ra igen, de a “földmíves báróid” helyretevése az nem megy?

Árspekuláns multik!? Apád mondott valamit az 50-es évekről?

Csak tudnám, hogy miért olyan hülyék az emberek, hogy az ‘”árspekuláns” multikhoz járnak mégis bevásárolni, és azok a szemetek látszatra még olcsóbban is adják nekik a dolgokat, mint a helyi COOP, Reál, CBA, stb…:)

“Nagyon nem tetszik a Baromfi Termék Tanácsnak a Lidl olcsó, ám külföldről jövő baromfihúsa” vs “árspekuláns multik”. El kéne dönteni!

Nem sikerült beszélnie az árspekuláns kormányról a napelemekkel termelt villanyos áram kapcsán.

Ha lenne normálisan működő állam és lennének valós ellenőrző szervek, akkor nem kellene ilyen f..szságokat mondani, pláne nem úgy, hogy nemcsak a multik machinálhatják az árat. Lásd a NER cégeket!

Itt vonyít ez a vedlett, sunyi vidéki róka, mikor a kormány összes intézkedése, INFLÁCIÓGERJESZTŐ, áremelő hatású!

“Orbán biztosra veszi, hogy akinek nincs gyereke, az nem így gondolkodik. Gyereket ugyanis szerinte olyan emberek vállalnak, akik nem magukat teszik az első helyre, mint a liberálisok.” Gyerekesként is kikérem a gyermektelenek nevében! Ez nincs így! Sőt sok esetben éppen fordítva van. Sok olyan fiatalt ismerek, aki azért nem vállal gyereket, mert nem akarja, hogy olyan világban éljen ami az elkövetkező évtizedekben várna rá. Nem önző módon gondolkodnak, míg a CSOK-os szülők sok esetben azért vállalnak plusz gyereket, mert több pénzt kapnak érte. Aztán elválnak. Hány ilyet hallok naponta….  A másik: “hosszútávra hoz döntést?” Mi van?  13 év alatt egyetlen reform se született. Nyugdíjreform? Oktatási reform? Egészségügyi reform? Szociális reform? Utóbbi iszonyú fontos lenne, mert jönnek az elöregedett társadalmak… Mai hír a telexen, hogy a soproni idősotthonba távol-keletieket vesznek fel, mert nincs ember. Nem véletlen, hogy a szociális szektor az első, ahol távol-keletiekben gondolkodnak az állami szektor tekintetében. Közben csináltak kötelező szülőtartást, amiről szintén senki sem tud. Szóval, Orbán semmit nem csinál annak érdekében, hogy 2103-ban jól éljen az unoka, sőt épp ellenkezőleg, feléli Magyarország jövőjét.

Fellépni a tolvaj, háborús uszító magyar politikusok ellen kell!  Egyébiránt az ellenzék azonnal kezdjen tárgyalásokat Brüsszellel a magyar médiahelyzetről. Ha nem sikerül megváltoztatni a hazai médiaviszonyokat november végéig, akkor nem szabad választást tartani jövőre, nincs semmi értelme, az már most el van csalva. Pl. az ilyen péntek reggeli förtelmes hazugságokat, néphülyítő baromságokat sugárzó műsorokat azonnal be kell szüntetni.

Orbán Balázs (Matthias Corvinus Collegium) mondta 2023. jan. 25-én: „Aki uralja egy ország médiáját, az uralja az ország gondolkodását és azon keresztül az országot is . ” –  Ez ennyire egyszerű.

Ilyen körülmények között sem a jövő évi önkormányzati választásokba, pláne a ’26-os országgyűlési választásokba nincs értelme belemenni az ellenzéknek, mert a kudarc már borítékolható! Megint egy újabb csalódás, frusztráció, gyurcsányozás meg az ellenzéken kitöltött kommentbosszú jön és a düh nem a lator Orbánon, meg a rendszerén csapódik le. Ilyen médiaviszonyok és választási rendszer mellett a fas…ta pojáca addig marad hatalmon, ameddig csak akar. A mi pénzünkből ellenünk. Ha az összes ellenzéki pártnak csak ennek a megváltoztatása volna az egyetlen látható programja, már azzal is sokkal előrébb volnánk, de Brüsszel sem tehet csodát ha csak bénultságot és belesimulást lát az ellenzék részéről. Ez itt a gond.

Életem jó háromnegyedét leéltem, és szomorúan konstatálom, hogy politikailag visszatértünk oda, ahonnan elindultunk a 1940 es évek végén! Óriási kört tettünk, nyugatról keletre, keletről nyugatra, aztán megint keletre. Szégyen, hogy egy emberöltő sem volt elég eldönteni azt, hogy mi a Nyugat részei vagyunk! Még nagyobb szégyen, hogy az 1956-os forradalom eredményeit, nem tudjuk, ma már nem is merjük megvédeni! Ebben a FIDESZ/KDNP a katolikus egyházzal együtt (Kötcse után ezt kell mondanom, mert amikor Magyarország bíboros prímása részt vesz a pártrendezvényen, az elkötelezettséget jelent a párt iránt!) komoly szerepet játszik.

1949.  einstandolták az egyházi ingatlanokat…
2023. az egyházak einstandolják az önkormányzatok vagyonát…

Rákosi: elvette a magánvagyont, és betette a közösbe (“kollektivizálás”). Orbán: a közvagyont kiszervezi, hazaviszi magánba… Melyik a kártékonyabb?