Fülke ajánlat. Ismered?

Posted by

Podcast a Fideszről
>Hogyan tudja meggyőzni a kisembereket a Fidesz, hogy értük dolgozik, miközben gazdasági, oktatási és szellemi elitet épít? Miért prédikálnak nemzetet és családot, amikor a lehető legindividualistább berendezkedést alakítják ki? Miként tetszeleg a párt a szegényeknek, amikor csak a gazdagok kapnak levegőt az országban? Közéleti podcastunkban megpróbáltuk feloldani a NER belső ellentéteit és megérteni, miért töretlen Orbán Viktor sikere az alsó rétegekben, amikor csak a felsők járnak jól az ő politikájával.
Alig szálltunk le Mészáros Lőrinc jachtjáról, máris Tiborcz István budai elitklubjában találtuk magunkat a nyár végén – egy olyan nyár végén, amikor az MCC csápjai a legnagyobb könyvkiadóra is rátapadtak, a fideszes politológusok, ideológusok és megmondóemberek pedig végigturnézták az országot, visszhangkamrákban felmagasztolva a rendszert.
Azt a rendszert, amely időközben nemhogy elengedte a jóléti ígéreteit, de olyan helyzetbe hozta az oktatást, az egészségügyet és az ellátórendszert is, hogy a Fidesz fő szavazótábora, a vidéki és kevésbé tehetős rétegek számára esélytelenné vált kitörni – még sincs bajuk vele.
Hogyan adja el a kormány a plebejus, street fighter imidzset magáról, miközben gazdasági, szellemi és oktatási elitet épít, az ország pedig csak a gazdagoknak marad élhető? Miként lavíroznak a kommunikációval úgy, hogy Mészáros Lőrinc gazdagodása senkit ne zavarjon? Hogyan zsarol fiatalokat lehetőségekkel az MCC ahelyett, hogy az oktatás önmagában teremtene esélyt mindenkinek? Lehet-e utólag ideológiát tenni egy elvek nélküli, hatalomvezérelt rendszerbe? Közéleti podcastunkban ezekről a kérdésekről vitázott Martini Noémi, a HVG újságírója, Gergely Márton, a HVG főszerkesztője, Dezső András, a hvg.hu újságírója és Nagy Iván László, a műsor házigazdája.Kövesse és hallgassa meg a HVG Podcastok műsorait az alábbi platformok bármelyikén: SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsSoundCloudYouTubeVagy iratkozzon fel a Fülke csatornájára itt: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts..

hvg.hu

Címkép: Orbán MCC