Senkiháziak törvénye

Posted by
Tóta W. Árpád
>Nem engedik a 18 év alattiakat a szépirodalomhoz a könyvesboltban, mert nálunk gyermekvédelem van. A bolt nem tud minden könyvet ellenőrizni, és ha netán belelapoz a gyerek egy Baudelaire-kötetbe, az milliókba kerülhet.
Ezt sikerült elérni. Kontraszelektált, műveletlen, senkiházi balfaszok firkálgatnak törvényeket, beadatják a senkiházi balfaszok címerállatával, és ez az eredmény. Természetesen tapsol a népük: ez aztán győzelem! Megvédték a fiatalokat Krúdytól és Móricztól.
Szerencsésebb országokban ilyenkor sürgősen előáll valami tisztviselő, és elnézést kér. Elmondja, hogy valamiképp műveletlen, senkiházi balfaszok keveredtek a soraikba, ők azonnali hatállyal ki vannak rúgva, a törvényt pedig visszavonják, amíg kitalálják, hogy lehetne működőképes – ha egyáltalán. Itt nem ez lesz; vagy kussolnak, vagy egyenesen beleállnak, levetetik Petőfit is, és Mária Teréziát teszik a helyére.
Eközben ugyanezek a gyerekek azt néznek a Netflixen vagy a Youtube-on, amit akarnak, mert odáig a balfaszok bontógolyója nem ér el, sőt lassan már vízumot se kapnak, hogy alázatosan panaszt tehessenek, és kiröhögtessék magukat. Ez a legszebb az egészben: csak a magyar kultúrát tudják rombolni. Természetesen ugyanígy tehetetlenek a mobilalkalmazásokkal is, úgyhogy idén már a Kispolgárból tudhatják meg ezek a gyerekek, miért tilos nekik a könyvesbolt. És hogy kik ezek az emberek, akik ezt teszik velük. Lesz dolgunk bőven, de szerencsére mi a szabadpolcon leszünk.