Hadházy 1. Kis aljasságok

Posted by

Hadházy Ákos 

Egy felháborodott szülő osztotta meg velem az Alexandra bolthálózat vevőszolgálatával lezajlott levélváltását. A legszörnyűbb, hogy a bolt nem is tagadta azt, hogy a kiskorú gyermeknek csak a gyerekirodalmat engedték megnézni. A válaszuk szerint a fasizmus idézően ostoba és aljas “gyermekvédelmi intézkedések” nem egyértelműek és értelmezhetőek úgyis, hogy már az is tilos, hogy egy kiskorú a felnőtt világirodalom polcainak közelébe menjen. Szó szerint ezt írták a reklamáló édesapának:
“Tisztelt vásárlónk, kedves x!
Sajnálattal értesültünk arról, hogy a budapesti Ázsia Centerben található könyvesboltban kellemetlen élményben volt része.
Biztosítjuk arról, hogy társaságunk számára évtizedek óta legfontosabb vásárlóink elégedettsége, ezért a kiszolgálásra, a vásárlási élmény megteremtésére munkatársainkkal együtt mindig kiemelt figyelmet fordítunk.
Sajnálatos, hogy a hatályos jogszabályi környezetben (gyermekvédelmi törvény 6/A §, kereskedelmi tevékenységekre vonatkozó kormányrendelet 20/A §) a nem egyértelmű szabályozás miatt kénytelenek voltunk olyan intézkedéseket bevezetni, melyeket értelmezésünk szerint a jogszabályok betartása feltétlenül szükségessé tesz.
A jogszabályok egyértelműen előírják azt, hogy a 18 éven aluli gyermekek számára bizonyos tartalmak elérhetővé tétele tilos. Úgyszintén előírják, hogy az ilyen tartalmakat hordozó termékek a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásba forgalmazhatók.
Az Alexandra boltokban fóliázva, elkülönítve, és jelöléssel ellátva helyeztük el azon könyveket, melyek a gyermekek számára készültek, és a jogszabály által tiltott tartalmakat hordoznak.
Úgyszintén feliratozva jelöljük azon könyveket, melyek nem a gyermekek számára készültek, de tartalmuk miatt azokat kiskorúak számára nem szabad elérhetővé tenni.
Sajnálatos, hogy a forgalmazott kiadványaink igen nagy része beleesik ezen kategóriákba.
Levelében foglaltakat átgondolva munkatársainkkal ismételten egyeztetjük a követendő helyes eljárást, és bízunk abban, hogy a jogszabályok betartására irányló erőfeszítéseink nem keltenek vásárlóinkban további kellemetlen érzést, és a vásárlás élménye továbbra is elérhető marad.
Üdvözlettel,
Alexandra Kiadócsoport ügyfélszolgálat “
Persze a csapda világos: amíg az propagandakormány ilyen aljasságaival foglalkozunk, addig sem kell a gigantikus lopásaikról, fényűző életükről, az Európa rekord inflációról, csökkenő reálbérekről, széteső oktatásról, egészségügyről és államigazgatásról beszélni. Mégsem tehetjük meg, hogy ne emlékezzünk meg arról, hol tartunk a putyin által kijelölt úton. És ne feledjük , amíg a propagandagépezetet működni hagyjuk, az működni is fog-bármilyen agybajnak tűnik ez az egész.