Orbán a jövőbe tekint

Posted by

Kereszty András
>Orbán Viktor arról beszélt a kötcsei pikniken, hogy 2034-ig tervezi azt, hogy miniszterelnök marad. Ez igazán jellemző egy nagy államférfira. A jövőbe tekint. Egyre messzebb lát. Nemrég még azzal ijesztgette a nemzetet, hogy 2030-ig kíván maradni. Most már négy évvel tovább. Valószínűleg fittebbnek érzi magát fizikailag, most, hogy tíz percet úszott az Adriában.
Ez a jóslat viszont azt jelzi, hogy elfogytak a hadi tervei. Volt, amikor a migránsok ellen küzdött. Volt amikor Soros ellen harcolt. Volt, amikor félkézzel letörte az inflációt. Volt, amikor a munkahelyekért indított hadjáratot. Harcolt a békeharcért. Az uniós bürokraták ellen. És persze a magyarokért.
Most már csak az a célja, hogy minden maradjon úgy, ahogy van.
Nem tudni, jóslatával vigasztalni akarta az aranyszínű kocsikon, milliós órákkal érkező földbirtokosokat, nagytőkéseket. Nem lesz itt változás. Magyarországon megtörtént a rendszerváltozás. Itt a vármegyék, főispánok, királyok, hercegek, grófok állama. A megyék és a kormány megbízottak átnevezése megtörtént. Most már csupán a vitézi, nemesi és főnemesi címeket kell osztogatni. Király nem lesz (valószínűleg). De  lesz majd kormányző őfőméltósága. 2034-ben sem kell nyugdíjba vonulnia. Egy kormányzónak nem kell kormányoznia. Elég, ha csak fogadja a kézcsókkal elébe járuló híveket, minisztereket.
Jön a szép új régi világ.
Hacsak nem jön közbe valami.
Például rájön az ellenzék, meg a sokféle megalázott orvos-tanár-rendőr-katonatiszt-akkumulátorgyártól rettegő-kisbolt tulajdonos-stb. arra, hogy össze kell fogni. Hogy a DK felismeri, hogy roppant jó ötlet volt ugyan az árnyékkormány megalakítása, de csak addig, amig ez a vállalkozás nem egypárti. Hogy másokat is választani kellene ide az ország szellemi elitjéből és tekintélyes embereket az összes ellenzéki pártból.
Volt egy pillanat 2021-ben, amikor  az egyesült ellenzék a közvéleménykutatásokon is megelőzte a Fideszt.  Mielőtt Karácsony Gergely vissza nem lépett Márki-Zay javára és a fellázadt DK-s választók nem tudták elfogadni, hogy az előválasztások alapján győztesnek tűnő  Dobrev Klára elveszti a vezér helyét. Ez volt az a történelmi pillanat, amikor Orbán Ráhel és kedves férje a Tiborcz nevű milliárdos valódi pánikban bepakolta kocsiját és elhúzott Spanyolországba.
Ingatag az egyszemélyes diktatúra.
Különösen, ha az egyik oldalon áll egy pocakos, nagyokat mondó, pálinkát ivó, disznókat döfködő, inkább vidéki böllérnek  – és nem kormányzónak – kinéző diktátor. A kipcsak és türk erős emberek világa. Vele szemben pedig Európa.  A szabad utazás, szabad oktatás, a magyarokat tisztelő nemzetek közössége, az euró. Ja, és az uniós pénzek és a magasabb életszínvonal.  Mi történne, ha az unió úgy használná a pénzeit, mint Ukrajna a NATO rakétáit? Vagy már úgy is használja?

.