Hírünk az USA-ban

Posted by

George Lazar

>Amikor 2011-ben kirúgták Voisin Éva tiszteletbeli konzult és Doncsev Andrást (az akkoriban a kaliforniai Szilícium völgybe akkreditált) magyar diplomatát (pontosabban Magyarország Houstoni (Texas) Alkonzulátusának konzulja – a szerk) a San Francisco-i Városházáról, mondván hogy ide ne lépjenek be az autoriter rasszista, homofób és antiszemita magyar kormány képviselői, Doncsev meglepő „védekezést” produkált. Azt hogy az ő felesége zsidó és hogy ő rendszeresen résztvesz a helyi American Jewish Committee rendezvényein. Mindezt a Bay Area Reporter újságírójának magyarázta el. Hogy az olvasó is megértse, Doncsev logikája az lehetett, hogy hogyan is lehetne őt azzal vádolni hogy az autoriter rasszista, homofób és antiszemita magyar kormányt képviseli, hiszen a felesége zsidó…
Doncsev neje, Gergely Éva, egyébként az alkotója 2013-ban a Barackfa című zeneszámnak amely akkoriban a június 4-i Trianon-emléknap zeneszáma, azaz az “Összetartozás dala” volt. A Horthy által elindított Trianon kultusz itt az USA az amerikai Silver Shirt fasiszta mozgalomhoz kötődött amelyet betiltottak… de ezt a trianonozó Gergely Éva valószínűleg nem tudhatta és különben is milliókat vágott zsebre a dalért. Az is kiderült, hogy itt San Franciscoban a Voisin-Doncsev kettős arra próbálták használni állítólagos kapcsolataikat a helyi American Jewish Committee-vel (AJC) hogy az Orbán kormány kritikusait lejárassák. Teccik érteni! Ha egy amerikai zsidó szervezet állítja azt, hogy az Orbán kormány nem homofób, meg hogy kritikusai hiteltelenek annak súlya van. Ügyes kommunikációs trükk lenne az.
Úgy tűnik viszont hogy a helyi AJC is eltávolította Voisint és Doncsevet, sőt Doncsevéket a megszeppent orbáni diplomácia Houstonba zsuppolta. Még mindig konzul és itt van az Egyesült Államokban. A trükközéseken és a lejáratási kísérleteken túl azért jó lenne ha Doncsev és Tsai végre nyilvánosságra hoznák hogy pontosan kiket figyeltek és miféle adatokat gyűjtöttek itt Kaliforniában. Reméljük egyszer az is kiderül és ideje lenne ha Voisin Éva is lemondana és bocsánatot kérne a kaliforniai magyaroktól tevékenységéért.

A felső képen Voisin és Doncsev a Horthy-imádó Orbán kormányt képviselik a helyi AJC Hanuka ünnepségen (már amig meghívták őket), a másik fotón Doncsev és Voisin a San Francisco-i Városházán (már oda sem engedik be őket) és a jobbszélső fotón Doncsev nejével a Trianon dal szerző Gergely Évával.
folytatása következik.