Ungár Péter arról, hogy Orbán Viktor a testvére villájában nyaralt

Posted by

– Ha ezeket tisztáztuk, akkor egy dologról azonban érdemes még beszélni, amiben csak látszólag fontos a személyem. Rólam már az előző és az azelőtti ciklusban is oknyomozó cikkek tucatjai derítették ki, hogy úgy vagyok ellenzéki politikus, hogy édesanyám a Fidesz felső köreihez tartozik – közölte Ungár, aki szerint ezek a cikkek nyilván azt akarták mondani, hogy valójában ő nem ellenzéki politikus, csak a négy kétharmadot összehozó Orbán Viktor úgy döntött, hogy „a főtanácsadója fiát fogja beépíteni titkosügynöknek az ellenzék soraiba”.

Posztjában ezután visszaszúr Kele János momentumos politikusnak, aki bejegyzésében felszólította Ungárt, hogy „azonnal tisztázza magát, hogyan fordulhat elő, hogy Orbán a tengerparti Ungár-villában nyaral”. – Miért lesz nekünk jobb, ha tényleg egy teljesen zárt szektává alakulunk, akinek csak az lehet a tagja, akire a Momentum azt mondja, hogy na ő magunkfajta? A saját hibáinkkal való szembenézésen túl mire megyünk azzal, ha a gazdasági és gondoskodási válság és az akkumulátorgyarmatosítás közepén újra azzal foglalkozunk, hogy az én anyám Schmidt Mária, és mi mindent tökéletesen csinálunk egyébként politikailag, csak békaemberek eltérítenek minket újra és újra? – teszi fel a kérdést Ungár.

Bejegyzését végül azzal zárja: „szerintem a negyedik kétharmad után akkor követjük el a legnagyobb hibát, ha bármit ugyanúgy csinálunk mint korábban. Leleplezni újra és újra, hogy édesanyám fideszes, nem a politika megújítása, csak tetszelgés a meglévő tábor előtt. De az igazi előrelépés az lenne, ha békaemberek üldözése, összeesküvések gyártása helyett végre olyan dolgokról beszélnénk, ami érdekel bárkit saját magunkon kívül.”

Új Hét/Magyar hang

Címkép: Orbán a tengerparton