Ikerpropaganda

Posted by

Sz. I.
Néhány tény sportolóink augusztusi nemzetközi szerepléséből.
Kajak-kenu. Világbajnokság, Duisburg. A magyar versenyzők 15 olimpiai kvótát szereznek, és nyernek 10 érmet, közte 2 aranyat: Kopasz Bálint kajak 500 és Adolf Balázs kenu 5000 méteren.
Sportlövészet. Világbajnokság, Baku. Péni István aranyérmes a 300 m standard puskában, a női pisztolyos csapat ezüstérmes. Pekler Zalán vezeti a 10 m légpuska világranglistáját.
Atlétika. Világbajnokság, Budapest. Halász Bence bronzérmes a kalapácsvetésben.
Ritmikus gimnasztika. Világbajnokság, Valencia. 50 évvel Patocska Mária bronzérme után Pigniczki Fanni megszerzi a sportág második magyar világbajnoki érmét, ugyancsak bronzot, ugyancsak karikagyakorlattal. Olimpiai kvótát is szerez.
Birkózás. Junior-világbajnokság, Ammán. Elekes Enikő 17 évesen aranyérmet nyer az U20-as mezőnyben, a 65 kg-os súlycsoportban. Ő a magyar birkózás első női junior- világbajnoka.

Ezeket a tényeket ki örömmel, ki csak jó érzéssel könyveli el, de kellemes élmény. Pedig – tessék megfigyelni! – egyetlen dicsérő jelzőt sem használtam.
ØØØØØ
A politikai ikerpárja egészen más módszerrel készül. Még a kedvezőtlen tényeket is olyan jelzős csűrcsavarba csomagolja, hogy körmönfont magyarázatokkal végül sikerpropagandává varázsolja.
Címkép: Pigniczki Fanni Index.hu