Orbán megszorításainak következményei

Posted by

Arató Gergely: Az orbáni megszorítások teszik tönkre az állami szolgáltatásokat
Jabronka Richárd

>Arató Gergely szerint csak a béremelés mentheti meg a MÁV-ot az összeomlástól. A képviselő szerint az orbáni megszorítások sorban teszik tönkre az állami szolgáltatásokat.
Összeomlás fenyegeti a hazai vasúti közlekedést a MÁV súlyos munkaerőhiánya miatt. Olyan kevés a mozdonyvezető, a váltókezelő és a jegyvizsgáló, hogy a vasúti dolgozók már a túlórakeretüket is kimerítik szeptember végére.
Az Árnyékkormány szerint egymás után hullanak szét az alapvető állami szolgáltatások az orbáni megszorítások miatt. Az egészségügy és az oktatás után most a vasúti közlekedés került az összeomlás szélére, mert az Orbán-kormány egyre több és több pénztől fosztja meg őket.
Az orbáni megszorítások miatt nem fizetnek a vasúti dolgozóknak tisztességes béreket, amelyek az orbáni infláció miatt egyre kevesebbet érnek, így egyre kevesebben dolgoznak a MÁV-nál. Az orbáni megszorítások miatt maradnak el sorra olyan nélkülözhetetlen vasúti fejlesztések, felújítások, amelyek már az utasok életét veszélyeztetik. Az orbáni megszorítások miatt kell sorra bezárni a vasúti mellékvonalakat, amivel megfojtják, elszigetelik a kistelepüléseket az országi többi részétől.
Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció, maradnak a megszorítások. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány készen áll arra, hogy európai színvonalon biztosítsa az állami szolgáltatásokat, valamint letörje az orbáni inflációt, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

ellenszel.hu