Itt mindenki hülye?

Posted by

Varga Zoltán (FB)

Nebaz’mán, drága egykomám! Eddig erről nem volt szó! Mármint, hogy hitelt is veszel fel. A mi kontónkra, persze, 1500 milliárdot. Nem! Rosszul gondolod! Nem a szittya tesóktól, a türk cimbiktől, akiknek még alig egy hete, a nemzeti ünnepünkön pöffeszkedve mutatta meg az Ő várát, az Ő tűzijátékát, az Ő országát. Ó, nem! Brüsszeltől.

Mondom: Brüsszelnél kuncsorog a nagy honvédő cca. 1500 milliárdért! Attól a nyugattól, akiket éppen most hagytunk el kanyarban előzve, vagy hogy. Bocsi, de fene sem emlékszik mit is zagyvál ez össze péntekente. Ja! Attól a rothadó nyugattól, akik majd jól megfagynak a fűtés nélküli lakásukban, ha előbb nem halnak éhe. Tudják, akik irigyek Orbániáda sikereire, és előbb-utóbb majd tőlünk fognak menedékjogot is kérni.
Hahaaaaa!

Ugyan a múlt héten még a Kedves Vezető a szokott pojáca…hm…államférfiúi pózába meredve tetszelgett, és futtatott hosszasan eszmét önnön nagyságáról, mely szerint “Magyarország most
gazdagabb (!), erősebb(!) és biztonságosabb, mint tizenhárom éve”. Eltelt egy hét. A soha nem volt gazdagságú kis gyöngyszem, Európa – mit Európa!? A világ! – ékszeresdoboza a jólét szinonimája, és annak daliás vezetője, kontinensünk génbankja (nem röhög, nem forgatja a szemét senki. Ha ezt mondta, hát ezt mondta! Génbank. Oszt?) Kicsit megszorult.

Szabadságharc felfüggesztve, a családi Riga-moped, meg ledobta a láncot. A múlt héten még gazdagabb-erősebb, ma pénzért kuncsorog. Brüsszelnél…De, tényleg!! Itt mindenki hülye? Nebaz’mán, drága egykomám! Eddig erről tényleg nem volt szó! Hogy a 62 méteres családi csónakot, amely még perpillanat Mészáros tekintetes úr nevén van, nem tisztán a lopott léből, de még hitelre is veszitek.
És itt nyitnék egy erősen kétkedő zárójelet! Mert nincs igaza az ősfideszes Pesty Lászlónak! Ugyanis Mészáros naccs’úrral nem az a legnagyobb baj, hogy makog a szerencsétlenje! Az is!
Nemcsak az, hogy saccperkábé funkcionális analfabéta, írni-olvasni csak telefonos segítséggel tud. Hajaj, az is! Hanem az, hogy az elmúlt tizenhárom év alatt nemcsak Magyarország, de a világ egyik leggazdagabb emberévé vált!

Kapaszkodjunk, meglepetés következik: hogy hogy nem, Mészáros mangalicaszerelő tekintetes úr szellemi fellángolása pont a beteg orbáni-uralom időszakára esik! A macska rúgja meg! Azért vannak még véletlenek. Na, mindegy is a lényeg, hogy most van pici probléma. Jó lenne, ha nem omlana teljesen össze a halódó nyugat, ha nem operáltatná át magát Brüsszelben mindenki, ha nem fagynának meg a hidegben a németek, és nem menekülne mindenki a végét járó Európából a gazdag, erős és biztonságos Orbán-alsóra, amíg nem adnak lóvét, mert különben a bank visszaveszi még Andika párjának a nevén lévő családi hajót is!

A Kedves Vezető maga képére formált, gazdag, erős és biztonságos állama hitelért pitizik. A halódó Brüsszelnél. Ez nem lehet kérdés: itt mindenki hülye.

( A szerző a DK parlamenti képviselője)