Újraindult: Amiről az orvos nem beszél

Posted by
Ismét megjelenik Magyarország legnépszerűbb alternatív egészségmagazinja, az AMIRŐL AZ ORVOS NEM BESZÉL. A Kocsis Kiadó hívta újra életre a kiadványt, amely 2017-től kezdődően megjelent magyarul is, és nagy népszerűségre tett szert, majd 2021 októberétől kényszerűen szünetelt a megjelenése.

Anyalapja a What doctors don’t tell you című brit magazin, amely 21 éve töretlenül nagy sikerrel jelenik meg – napjainkban 17 országban. Alapítói: Lynne McTaggart újságíró, számos, egészséggel/betegséggel kapcsolatos, nagy sikerű kötet szerzője, és férje, Bryan Hubbard, a The Financial Times egykori újságírója.
A mostantól kéthavonta az árusokhoz kerülő kiadvány profilja: az egészséggel és betegségekkel kapcsolatos legújabb, független kutatásokon alapuló felfedezések, meghökkentő, hírek, újdonságok, érdekességek – sok gyakorlati tanáccsal, a hiteles tájékoztatás küldetésével.

A kiadvány 70%-ban eredeti cikkek fordítását közli, a tartalom kb. egyharmadát magyar szerzők írásai teszik ki.

Főszerkesztője Szendi Gábor pszichológus, publicista; számos pszichológiai témájú és egészséggel kapcsolatos kötet és publikáció szerzője. A lap bemutatása alkalmával elmondta, minden olyan témával és kutatással kívánnak foglalkozni, amely kívül esik az ún. nyugati orvoslás területén, ugyanakkor nem kívánnak teret adni az olyan információknak, amelyeket tudhatóan nem adnak valódi gyógyulási eredményt. Szóvá tette – amit weboldalán és cikkeiben is számos alkalommal kifejtett –, hogy cikkeivel az olvasó tájékozottságát szeretnék elmélyíteni.

Az újra indult lap „forró témái”: sokakat érintő, fontos, aktuális tudományos szenzációk, az egészségipar kulisszatitkai: tudományos hírek, különleges beszámolók; természetes és alternatív gyógymódok: hírek, újdonságok hitelesen; a család egészsége: tudományos eredmények a mindennapok szolgálatában; lelki egészségünk: a lélek és test betegségeinek összefüggései; egészséges táplálkozás: tanácsok, tippek a legújabb kutatások alapján; testmozgás, mozgásterápiák: betegségmegelőző és gyógyító módszerek, gyakorlatsorok; időskori betegségek megelőzése, gyógyítása; házi kedvenceink egészségéért.

A megcélzott olvasótábor: 20-60 éves, nyitott, igényes, egészségtudatos emberek, akik hiteles és megbízható információkat keresnek ahhoz, hogy egészségesen élhessenek és hatékonyan legyőzhessék, vagy még inkább megelőzhessék a betegségeket.

Szendi Gábor ez alkalommal élőszóban is felhívta a figyelmet, hogy az egyes cikkek nem adnak megoldásokat konkrét esetekre, betegségekre – és ezt a fontos figyelmeztetést a lapban is közreadták.

A lap ára 1290 Ft, megtalálható a nagyobb lapárushelyeken. Előfizethető kedvezményesen a Kocsis Kiadónál és a Magyar Postánál.